Senka Bulić na Gradskom vijeću potvrđena kao nova intendantica HNK u Varaždinu

| 31.1.2022. u 22:00h | Objavljeno u Aktualno

Posljednja točka današnje iscrpne sjednice Gradskog vijeća Varaždina bila su nova imenovanja u odborima raznih tijela u nadležnosti Grada Varaždina, a najvažnija među tim imenovanjima bila je podtočka o imenovanju nove intendantice HNK Varaždina kao i razrješenja stare intendantice.

Kazališno vijeće je predložilo Senku Bulić koja bi nakon 16 godina trebala zamijeniti Jasnu Jakovljević koja je prošle godine dala ostavku na toj poziciji.

Trajala je i podulja rasprava između Damira Habijana, Davora Patafte i Ivana Obadića oko nepotrebne i potrebne smjene intendantice Jasne Jakovljević.

- Ona mala grupica Budimo grad koja se infiltrirala u HNK Varaždin i koja je pokušala iznutra rušiti intendanticu Jakovljević, svoj obol je dala na performansima 2017., 2018. i 2019. godine na Korzu. Tamo se vidjela umjetnička nit na prosvjedima. Drago mi je da nisu uspjeli u svom naumu da osoba koja iz svojih osobnih ambicija išla rušiti intendanticu pod svaku cijenu, u konačnici nije u prilici voditi HNK u Varaždinu - rekao je Habijan i spomenuo da je Sofija Cingula bila HDZ-ov prvi izbor, ali da im je drugi bio Senka Bulić.

- Mi jesmo inzistirali na promjenu i upozorili smo na niz stvari koje nisu u redu. Nismo to radili na temelju rekla-kazala već na temelju dokumenata revizije i odluka Kazališnog vijeća. Nikada nismo ulazili u autonomiju umjetničkog dijela već isključivo na stvari koje mi kao vijećnici moramo paziti, a to je zakonitost rada i racionalno trošenje novca. To su dva uvjeta koja nisu bila poštivana - objasnio je Ivan Obadić.

- Bile su tu izgovorene riječi i prijetnje i plašenje ljudi. Meni možete sto puta prijetiti, kaznene prijave, ovo ili ono, jer meni je tako svejedno kad ja znam istinu, ali postoje ljudi kao gospođa (Jakovljević) koji mogu imati psihičke probleme. Nepotrebno ste cirkus napravili. Ljudima ste napravili stresove koji to nisu zavrijedili. Govoriti ljudima da budu morali u zatvor, a tome nisu dorasli, pretjerali ste - objasnio je Patafta.

Odluka je na Gradskom vijeću prošla jednoglasno sa 11 glasova za.