Sedam stolnih računala darovano mjesnim odborima s područja grada Varaždina

| 6.9.2016. u 12:45h | Objavljeno u Aktualno

Grad Varaždin osigurao je informatičku opremu za mjesne odbore te je Zaključke o davanju na korištenje računalne opreme, njihovim predstavnicima podijelio gradonačelnik Habuš.

Nakon provjere s mjesnim odborima, utvrđene su potrebe i nabavljano je sedam stolnih računala Lenovo s pripadajućom licencom operativnog sustava Microsoft Windows 10 Home, 7 računalnih LCD monitora, 10 laserskih pisača - rekao je Ivica Vugrinec, stručni referent za informatičke poslove danas u Gradskoj vijećnici nadodavši da je vrijednost opreme oko 31.000 kuna.

-Pokušavavamo biti koperativni i naravno da moramo pratiti današnju tehnologiju, sada svi mjesni odjeli imaju telefon i internetski priključak i gotovo svi imaju informatičku opremu, svoje e-mail adrese, neki od njih imaju i facebook stranice te zaista koriste moderne načine komunikacije i sa građanima i sa gradom. I mislim da će im ova oprema dobro služiti - rekao je gradonačelnik Habuš prilikom podjele.

Dodijeljena će oprema biti dostavljena, instalirana i priključena na internet do kraja tjedna.

Moram naglasiti da je ovakva akcija nužna jer imamo dosta zastarjela računala i više manje svoje privatne laptope nosimo na sjednice i pišemo zapisnike na njima i šaljemo u grad. Ovo će biti dobro jer mogu svi članovi vijeća pristupiti i koristiti kao i predsjednici vijeća - rekao je Igor Klopotan predsjednik vijeća u 4. mjesnom odboru zahvaljujući gradu na dobroj suradnji.