SDP VARAŽDINSKE ŽUPANIJE Tražimo da građani budu u centru lokalnih politika

Varaždinske vijesti | 15.11.2022. u 17:20h | Objavljeno u Aktualno

Priopćenjem za medije oglasio se SDP Varaždinske županije. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Članovi SDP-a Varaždinske županije zalažu se za najbolju moguću zdravstvenu skrb za građane Varaždinske županije te poručuju svima odgovornima da se kod donošenja izmjena Zakona o zdravstvu te izmjena Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju vode interesima građana, a ne uskim političkim interesima.

Istaknuto je to na posljednjoj sjednici Županijskog odbora SDP-a Varaždinske županije koji je uz raspravu o važnim zdravstvenim pitanjima ujedno dao apsolutnu podršku gradonačelniku Varaždina Nevenu Bosilju i njegovom zamjeniku Miroslavu Markoviću u smjeru u kojem vode grad Varaždin.

Naime, gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj u kratkim je crtama iznio smjer razvoja Varaždina u sljedećoj godini te najavio predlaganje proračuna, koji za cilj ima riješiti mnogobrojne probleme, uključujući i problem varaždinskih bala.

-Članovi odbora podržali su rad gradonačelnika Bosilja i zamjenika Markovića te najavili da će SDP-ovi vijećnici biti izrazito konstruktivni kod predlaganja projekata i donošenja proračuna u svojim lokalnim sredinama. Kvalitetan proračun je proračun koji je razvojan, socijalno održiv i ide u korist naših sugrađana - potvrdila je predsjednica Županijske organizacije SDP-a Varaždinske županije i saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora.

Ujedno je najavila i inicijativu u Skupštini Varaždinske županije.

-Klub vijećnika SDP-a u Županijskoj skupštini će inicirati tematsku sjednicu na temu zdravstva, posebno s naglaskom na prelazak naših bolnica pod upravu države. Na kraju sjednice najavljena je i Izborna konvencija Foruma žena SDP-a Varaždinske županije, koja će se održati u prosincu - najavila je Antolić Vupora.