SDP u Županijskoj skupštini: "Bit ćemo konstruktivna oporba"

VV | 25.6.2021. u 16:10h | Objavljeno u Aktualno

S konstituiranjem Županijske skupštine Varaždinske županije i polaganjem svečane prisege vijećnika, vijećnici SDP-a opredijelili su se kao jedina oporbena stranka u Županijskoj skupštini, priopćili su iz SDP-a.

- Kao što je poznato, konstituiranjem Županijske skupštine, izabran je predsjednik Županijske skupštine te njegovi potpredsjednici, a na poziciju potpredsjednika Županijske skupštine iz redova oporbenih stranaka izabran je SDP-ov načelnik općine Petrijanec, Željko Posavec. Na dnevnom redu sjednice izabrani su i članovi radnih tijela Skupštine. Tako je za predsjednika Komisije za javna priznanja izabran SDP-ov načelnik općine Maruševec, Mario Klapša, dok je SDP-ova Ruža Jelovac izabrana za članicu. U komisiju za statutarno - pravna pitanja izabrana je Kristina Mirčetić Petrin, u Komisiju za izbor i imenovanja Željko Posavec, dok je u Komisiju za financije i proračun izabran Luka Zrinski. Uz prethodno navedene članice i članove, Klub vijećnika SDP-a čine još i Roman Veršić i Mario Milak, koji su u Županijsku skupštinu ušli kao zamjene za Barbaru Antolić Vuporu i Sonju Ružić Cvrtnjak, koje su iz osobnih razloga stavile svoje mandate u mirovanje - dodali su iz SDP-a.

Prije održavanja sjednice Županijske skupštine, SDP-ovci su održali i sjednicu svog Kluba vijećnika, gdje su jednoglasno odlučili kako će u sljedećem mandatu Klub voditi Luka Zrinski, dosadašnji vijećnik SDP-a u Županijskoj skupštini i predsjednik Foruma mladih SDP-a Varaždinske županije.

- Kao što je SDP i ranije istaknuo, naši vijećnici u Županijskoj skupštini biti će konstruktivna oporba, koja će podržati sve ideje koje će biti na boljitak stanovnika Varaždinske županije, ali će ujedno biti i korektiv vlasti te glasno upozoravati na sve anomalije u budućem vođenju Varaždinske županije. Kako smo naglašavali i u našoj kampanji, nama će ljudi uvijek biti u prvom planu i nećemo ni na koji način odstupati od onih ideja i inicijativa za koje smo se sve ovo vrijeme zalagali, a to je veća uključenost građana u procese donošenja odluka, transparentna županija, zdravstveni sustav po mjeri građana, socijalna skrb kakvu građani zaslužuju, održivi gospodarski razvoj Varaždinske županije temeljen na novih tehnologijama i mnogi drugi - rekao je ukratko novoizabrani predsjednik Kluba vijećnika SDP-a Luka Zrinski.