SDP-Reformisti-HSU: Smrad bala i farmi zajednički problem mještana Kućana Foto: Reformisti Varaždin

SDP-Reformisti-HSU: Smrad bala i farmi zajednički problem mještana Kućana

Varaždinske vijesti | 26.4.2019. u 10:05h | Objavljeno u Aktualno

Koalicija SDP-Reformisti-HSU započela je s predizbornim skupovima za predstojeće izbore za Vijeća mjesnih odbora pa je tako u srijedu, 24. travnja, održala skupove u prigradskim naseljima Kučanu Gornjem i Kučan Marofu gdje se osim liste za Kučan Marof predstavila lista i za Kučan Donji.

Kako je istaknuto, mještani Kučana Gornjeg, Marofa i Donjeg Kućana dijele nekoliko važnih zajedničkih problema kao što su smrad bala smeća koja se nalaze tik uz navedena naselja. Također, kako su naglasili, nesnosan je i smrad okolnih farmi pa je tako život u tim naseljima nesnosan posebno u ljetnim mjesecima.

Predrag Bogović ispred Reformista Kučana Gornjeg naveo je kako u Kučanu veliki problem i komunalna infrastruktura, te da su nakon završetka kanalizacije obnovljene ceste no šahtovi i bankine su katastrofalno napravljeni, dodavši da je sada, pred izbore, navožen šljunak na bankine pa su mještani dobili još veće blato. Bogović je istaknuo kako će se u narednim danima pokrenuti inicijativa za obnovu i rekonstrukciju Kneginečke i Kučanske ulice.

U Kučan Marofu, nositeljice lista koalicije SDP-Reformisti-HSU za Kučan Marof Mirjana Soldatek (Reformisti) i za Donji Kućan Štefica Vidović (SDP) istaknule su probleme svojih mještana, te pobrojale pozitivne inicijative koje su pokrenute, od rješavanja problema pružnog prijelaza kod VII. osnovne škole do zamjene drvenih bandera u Kučan Marofu. Napomenule su da, nažalost, gradska vlast Čehoka i HDZ-a nema sluha za takve probleme.

Prisutnim članovima obratili su se i predsjednici Gradskih organizacija Reformista i SDP-a, Natalija Martinčević i Miroslav Marković, koji su se složili kako ova gradska vlast nije riješila ni jedan problem za građane Grada Varaždina već im samo povećava namete kroz povećane račune za smeće, komunalnu naknadu te da ni jedno obećanje iz predizborne kampanje nije realizirano što je jasno vidljivo jer bale smeća još uvijek stoje na ulazu u Grad i građanima prigradskih naselja predstavljaju veliki problem.

Martinčević je naglasila kako Grad Varaždin ne povlači novce iz EU fondova koji su ključni za realizaciju velikih projekata.
- Varaždinska županija u ovom trenutku realizira 122 EU projekta financirana EU novcem, dok Grad s druge strane povećava namete svojim građanima. Ovi izbori za Vijeća mjesnih odbora moraju biti pokazatelj kako se građani ne slažu s takvim vođenjem grada. – naglasila je Martinčević.

- Aktualna gradska vlast na čelu s gradonačelnikom Čehokom ne samo da ne rješava probleme već je bahata i bezobrazna. Naše predsjednike mjesnih odbora koji rade i koji su se zalagali za građane prozivali su i nazivali po medijima rastrošnima samo zato jer su izvršavali svoje obaveze prema građanima, a to je rad za dobrobit zajednice. – naglasio je Marković.

Uz predsjednike Gradskih organizacija svoje kolege podržali su i potpredsjednik Županijske organizacije Reformista Varaždinke županije Nenad Koščak, potpredsjednici Gradske organizacije Reformista Varaždin Darko Detelj i Robert Vugrin, potpredsjednik Gradske organizacije SDP-a Varaždin Luka Zrinski, tajnik Gradske organizacije SDP-a Nedeljko Novak te predstavnik HSU-a Branko Cafuk.

reformisti_Kučan_Marof_3.JPG