SDP: Prepoznali smo probleme građana i sada radimo na rješavanju tih problema Foto: SDP Varaždin

SDP: Prepoznali smo probleme građana i sada radimo na rješavanju tih problema

Varaždinske vijesti | 22.11.2021. u 17:18h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

- Nizom savjetovanja i edukacija SDP, kao najjača oporbena stranka, odgovara na izazove pred kojima se središnja struja ljevice u Hrvatskoj odnosno SDP kao najsnažnija stranka na tom dijelu političkog spektra - priopćili su iz SDP-a Varaždinske županije.

- Stoga su vodeći ljudi stranke te saborski zastupnici i izvršni tajnici sudjelovali na nedavnoj konferenciji o preobrazbi ljevice s ciljem savjetovanja i edukacije rukovodstva stranke te određivanja daljnjeg razvoja pod nazivom „Koga predstavljaju socijaldemokratske stranke: preobrazba ljevice u postsocijalizmu" - dodali su.

Kako je naglasio Željko Posavec, krize s kojima se socijaldemokrati suočavaju govore o potrebi novih sadržaja i diskursa, a ovakve edukacije, savjetovanja i rasprave izuzetno su važne u određivanju daljnjeg smjera razvoja stranke.

-Iako je u proteklih godinu dana SDP kao stranka prolazio kroz krizu naš rejting na sjeveru Hrvatske, posebice u Varaždinskoj županiji i gradu Varaždinu, pokazao je da smo pronašli put do birača, da smo prepoznali njihove probleme i sada aktivno radimo na rješavanju tih problema. Nedavna pobjeda u Varaždinu potvrda je dobrog rada stranke ali prije svega slušanja i prepoznavanja onoga što naše sugrađane muči - napomenuo je.

Konferencijom je započeo niz savjetovanja vodećih članova SDP-a.

Rasprave i predavanja obuhvaćali su teme autoritarnog neoliberalizma, rodnog konzervativizma i socijalne politike, populizma i tehnokracije, reinvencije ljevice i političke ekonomije, a članovi SDP-a, kako navode, ugostili su vodeće društvene znanstvenike, Paula Stubssa, Mislava Žitka, Stephanie L. Mudge, Jelenu Ostojić i Andriju Henjaka.

- Zbog činjenice da su se nakon zlatnog desetljeća europske socijaldemokracije, novi socijaldemokrati na hrvatskoj političkoj sceni suočili s nacionalističkim diskursima i mitovima o državotvornoj desnici te tržišnim reformama koje su uključivale bolne rezove i oslabile rad, SDP se suočava s otuđivanjem svog biračkog tijela. Svjesni izazova, cilj vodstva SDP-a je odrediti uzorke aktualne krize i odrediti smjerove izlaska iz nje – zaključio je izvršni tajnik SDPH, Željko Posavec.

sdp_varazdinske_zupanije_22112021_3.jpg

sdp_varazdinske_zupanije_22112021_2.jpg

sdp_varazdinske_zupanije_22112021_1.jpg