SDP postigao dogovor s HNS-om i ipak će podržati Habušev proračun?

V.M./Varaždinske vijesti | 29.12.2016. u 09:31h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Iako su na jučerašnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare SDP-ovci Alen Kišić i Neven Bosilj objavili kako neće podržati proračun Grada Varaždina za 2017. godinu ukoliko gradonačelnik Habuš u njega ne ugradi njihove amandmane, SDP-ovci su navodno postigli dogovor s HNS-om i glasat će za proračun na današnjoj sjednici Gradskog vijeća.

Varaždinski SDP i HNS dogovor su uspjeli postići jučer navečer, a nakon što su prvotno odbili Habušev prijedlog, članovi Gradskog odbora SDP-a sinoć su jednoglasno prihvatili da podrže proračun.

Još jučer u 13 sati, Alen Kišić, predsjednik varaždinskog SDP-a, i Neven Bosilj, potpredsjednik gradske organizacije, najavili su da će tražiti od Habuša smanjenje prihoda za čak 20 do 30 milijuna kuna. 

Međutim, od tih zahtjeva su odustali. Nakon sastanka održanog jučer navečer, SDP-ovci su naposlijetku tražili izmjene niza manjih stavaka, ukupno oko 11,4 milijuna kuna na što je navodno Habuš i pristao

Što će se naposlijetku dogoditi, saznat će se na sjednici Gardskog vijeća Grada Varaždina koja je već započela, a uživo ju možete pratiti ovdje