SDP: Podržavamo Čačićev proračun, ali ćemo realizaciju pratiti "budnim okom"

J.Š./Varaždinske vijesti | 4.12.2017. u 13:41h | Objavljeno u Aktualno

Županijski šef SDP-a Mario Habek, u pratnji predsjednika Kluba vijećnika SDP-a u Skupštini varaždinske županije Hrvoja Kovača, na današnjoj je konferenciji dao potporu Čačićevom županijskom proračunu.

Kako je rekao Habek, Županija je prihvatila i uključivanje SDP-ovih predloženih projekata za 2018. u koje spadaju energetska obnova Srednje škole Ivanec, uređenje ceste u Družbincu, nastavak programa pomoći starijim osobama u kući na području Županije, početak izgradnje obilaznice kod Novog Marofa kao i mnoge druge.

- Već sam često puta naglasio da je SDP u Varaždinskoj županiji konstruktivna oporba, no to nikako ne znači da ćemo biti kočnice u planiranju i realizaciji županijskih projekata za koje smatramo da idu na korist građana naše županije. Slijedom toga SDP je tražio da se uz postojeće u plan proračuna za 2018. uvrste i projekti kao što su energetska obnova Srednje škole Ivanec, uređenje ceste kroz Družbinec u općini Petrijanec, kategorizacija nerazvrstane ceste Primorske ulice u Petrijancu, nastavak programa pomoći starijim osobama u kući na području Varaždinske županije, početak izgradnje obilaznice Novi Marof, nastavak uređenja učionica Osnovne škole u Trnovcu Bartolovečkom, izgradnja dva odbojkaška igrališta s tribinama u Ivancu. Također je bitno da se intenzivno nastavlja projekt brze ceste Varaždin – Krapina, to je projekt koji sam ja još 2008. godine započeo s peticijom koja je u našoj vladi od 2012. do 2015. ušla u izgradnju projektne dokumentacije i županija nastavlja intenzivno raditi na tom projektu, to je jako bitan projekt za sve građane Varaždinske županije i sve općine - rekao je Habek.

Predsjednik Kluba vijećnika SDP-a u Skupštini varaždinske županije Hrvoje Kovač rekao je da iz dva razloga prihvaćaju proračun.

- Prvi je taj što se u proračunu nalazi nekoliko projekata koji su bili pokrenuti za vrijeme naše participacije na županijskoj razini i u županijskoj vlasti i bilo bi nepristojno i ne bi bilo fer da sami sebi skačemo u usta ne podržavajući proračun. Mislim da je u interesu da se takvi dobri projekti nastave i dalje dok je drugi razloga taj što je Čačića izabralo šire biračko tijelo i čovjek ima apsolutno pravo da ovaj proračun odradi do kraja jer je za to dobio povjerenje, a proračun za naredne godine kada će ga on potpisivati naravno da ćemo detaljnije analizirati i možda imati drugačije stavove po tom pitanju. Dakle podržavamo proračun, ali ćemo ga budnim okom gledati od početka do kraja sljedeće godine - nadovezao se Kovač.