SDP-ovi seniori iz Lepoglave uključit će se u izborne aktivnosti

vv | 10.2.2017. u 08:19h | Objavljeno u Aktualno

Forum seniora GO SDP-a Lepoglava održao je svoju redovnu izvještajnu konvenciju na kojoj je predsjednik Stjepan Špiranec podnio godišnje izvješće i plan za 2017. godinu, a članovi uključili nove članove u Gradski odbor Foruma seniora.

Članovi i prisutni gosti uključili su se u raspravu po podnijetim izvješćima naglasivši kako će seniori u narednom razdoblju nastojati potaknuti članove na još veću aktivnost, uključivati se u sve izborne aktivnosti, prigodno obilježavati značajne događaje za građane treće životne dobi te biti dio SDP-ove aktivne socijalne politike koja je usmjerena na njih. Naglašena je i suradnja s umirovljeničkim udrugama i organizacijama civilnog društva koje se bave problemima starijih osoba.

Pred nama je puno posla. Ne samo onog političkog već i onog društvenog. Mi smo taj glas naših starijih građana koji imaju svoje specifične probleme i potrebe koje ćemo nastojati rješavati većim zagovaranjem prema strukturama vlasti. Nećemo zanemariti niti našu aktivnu ulogu u promicanju socijaldemokracije i lijeve opcije koja je jedina pokazala da joj je stalo do starijih. Pred nama je puno posla tim više jer se aktivno pripremamo za lokalne izbore – kazao je Špiranec.

S obzirom na činjenicu kako su ostali bez nekoliko članova uslijed smrti i preseljenja, na prijedlog Špiranca članovi su jednoglasno za zamjenicu predsjednika izabrali Josipu Rudec, a na njezino će mjesto u Gradski odbor Josip Koračević.

Lepoglavski zamjenik gradonačelnika i predsjednik GO SDP-a Lepoglava Hrvoje Kovač seniorima je naglasio mjere aktivne socijalne politike Grada Lepoglave kao i nastojanja SDP-a koji vodi taj resor da se seniori što više uključe u razna tijela koja pripremaju javne politike te na taj način budu i direktno uključeni u kreiranje dodatnih mjera za građane treće životne dobi.

Da, potrebna su druženja, ona neobavezna, svakodnevna, sportska ili neke druge vrste, kako bi osobe treće životne dobi mogle produžiti svoju aktivnost, ali i razgovarati o svojim problemima te ih zajedno riješiti ili ukazati nama u izvršnom dijelu lokalne vlasti na njih. Na nama je da provodimo aktivnu socijalnu politiku koja je usmjerena na naše starije sugrađane. Socijaldemokratski forum seniora otvoren je za sve građane starije životne dobi kojima su bliska socijaldemokratska načela, ona koja se tiču socijalne pravde, društva jednakosti i jednakih mogućnosti za sve kao i otvorenost u rješavanju problema svakog pojedinca u lokalnoj zajednici. U konačnici, vi ste u teškim vremenima bili članovi SDP-a te ste nastojali članstvo održati na okupu, a uz to ste provodili aktivnosti u korist ne samo članova SDP-a, već čitave zajednice – zaključio je Kovač i pozvao sve članove da planirani rad foruma približe osobama u svojoj sredini te da ih pozovu da se pridruže u predstojećim planiranim aktivnostima.

Označeno u