SDP-ovci i Reformisti Novog Marofa: Proračun je "mazanje očiju" građana

J.Š./Varaždinske vijesti | 13.12.2016. u 11:47h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je na prošlotjednoj sjednici novomarofskog Gradskog vijeća donesen proračun za 2017. u iznosu od 59 milijuna kuna, priopćenjem je reagirao Klub vijećnika SDP-a i Narodne stranke Reformisti Grada Novog Marofa.

SDP-ovci i Reformisti Novog Marofa smatraju da je donesen proračun "mazanje očiju" građana i bezobrazno poigravanje s nepostojećim novcima.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Želimo upozoriti javnost da se trenutni Gradonačelnik ozbiljno 'poigrava' sa temeljnim dokumentom Grada a to je godišnji proračun. Naime, još za ovu 2016. godinu predložio je proračun od 40 milijuna kuna od čega nije ostvario niti 50%, odnosno manje od 20 milijuna kuna a to su novci koji ionako pristižu u Grad bez ikakve njegove uloge. Svi projekti koji su bili planirani u 2016. godini nisu završeni a zapravo niti započeti, već su ponovljene želje za sljedeću godinu. Svi navedeni projekti su već postojali 2014. godine kada su naprasno zaustavljeni a očito bez ikakve ideje kako ih nastaviti i završiti.

Proračun od 60 milijuna kuna je nemoguće ostvariti te je on samo mrtvo slovo na papiru. Premda je sljedeća godina izborna, to ne daje za pravo Gradonačelniku i njegovim vijećnicima da obmanjuju javnost sa nepostojećim novcima koji nemaju nikakvu podlogu u realnosti, a što znaju i oni sami.

Kao što smo već i upozoravali, prijevremeni izbori u Novom Marofu bili su čisti gubitak vremena i novaca od 630.000 Kn, jer se u ove 2 godine ništa nije napravilo i potpuno nesposobna vlast 'tapka u mjestu' i ne daje nikakve vidljive rezultate za razvoj našeg Grada. Vjerujemo da će građani Novog Marofa, takvo neodgovorno ponašanje trenutnog Gradonačelnika sljedeće godine na izborima i kazniti.

Gradski vijećnici SDP
Narodna stranka Reformisti