SDP oštro kritizirao imenovanja novih članova upravnih vijeća u Županiji

| 10.8.2021. u 16:50h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što su u ponedjeljak objavljena imena novih članova upravnih tijela i odbora svih institucija nad kojima Varaždinska županija ima nadzor, stigle su i prve kritike iz opozicije, SDP-a, prema vladajućem HDZ-u. Na svom Facebooku se javio Luka Zrinski čiju objavu prenosimo u cijelosti:

"Jeste li znali da je ovih dana Varaždinska županija, točnije župan Stričak, političkim dekretom, bez ikakve rasprave na sjednici Županijske skupštine, samovoljno potpisao odluke o imenovanjima novih članica i članova upravnih vijeća te nadzornih odbora javnih ustanova i poduzeća čiji je osnivač, odnosno (su)vlasnik Varaždiska županija?

Kao što to obično i biva, od obećanja o transparentnosti, uključivanju svih političkih aktera u politički (javni) život Varaždinske županije, stručnosti umjesto poznanstava i političkih veza, župan je ipak odlučio da obećanja trebaju to i ostati - samo pusta obećanja i ludom radovanja. 

Iako dio imenovanih svakako zbog svoje stručnosti i iskustva zaslužuje naći se na županovom popisu, on je ovim dekretom ipak odlučio osigurati većinu u Skupštini osiguravanjem sinekura svojim koalicijskim partnerima.

Pa krenimo redom.

Za predsjednicu Upravnog vijeća Zavoda za prostorno uređenje izabrana je osoba koja je kao gradska vijećnica grada Varaždina s liste bivšeg gradonačelnika, godinama putem ugovora o djelu od Grada dobivala pozamašne svote novca za tzv. savjetodavne usluge, no nažalost, dan danas nije jasno kakve su to stručne usluge bile i s kojom svrhom.

U Upravnom vijeću Opće bolnice Varaždin, čiji ravnatelj očito nije županova najomiljenija osoba, nalazi se politički imenovan direktor gradskog komunalnog poduzeća i bliski suradnik bivšeg varaždinskog gradonačelnika, a uz njega i stručnjak za svakojaka politička imenovanja. U ovom trenutku stručnjak za izgradnju cesta, a po novom očito i stručnjak za zdravstvo.

U Upravnom vijeću Specijalne bolnice u Varaždinskim Toplicama našao se još jedan "zdravstveni" stručnjak, igrom slučaja ponovno jedan od najužih suradnika bivšeg gradonačelnika, koji se u zadnje vrijeme aktivno istaknuo kao osoba koja ne razumije da 600 tona otpada na pretovarnoj stanici nije nastalo preko noći i umjesto da je pomogao u pronalasku rješenja varaždinskog otpada, bio je dio svite koja je stvorila novi problem te svim silama pokušala Varaždin pretvoriti u veliko smetlište (na sreću, nova gradska uprava taj je problem uspjela riješiti).

I onda dolazimo do glavnog kapitalca, bivšeg zamjenika gradonačelnika grada Varaždina, koji je za svu svoju stručnost u ne pronalasku rješenja i stvaranju dodatnog problema vezanog uz varaždinski otpad, za nagradu postao član nadzornog odbora tvrtke Piškornica-sanacijsko odlagalište.

Očito je kako su naslovi u medijima bili točni. Župan je stvarno ovim imenovanjima potvrdio da su ista potkrijepljena povjerenjem, odnosno osiguravanjem većine u Županijskoj skupštini te puno manje stručnošću i iskustvom, a njegovi politički partneri pokazali su da su najvažniji projekti, zbog kojih ulaze u koaliciju s Županom (HDZ-om) , zapravom njihova imenovanja na razne plaćene pozicije u Županiji.

Da nije tragično, bilo bi komično ili obrnuto, sasvim svejedno, rezultat je isti."

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci