SDP Stričaku: Pred izbore su velike laži, a zaboravljate na ulogu vašeg Gotića!

VV | 5.4.2023. u 19:00h | Objavljeno u Aktualno

Nakon današnjih izjava varaždinskih političara vezano za objavljene transkripte ponovno se oglasio varaždinski SDP s priopćenjem u kojemu odgovaraju na izjave varaždinskog župana i čelnika županijskog HDZ-a Anđelka Stričaka.

- Kad predizborna nervoza zavlada, pojačana transkriptima varaždinske istine, onda razum izgubi ulogu. To je zorno pokazao i predsjednik Županijskog HDZ-a Anđelko Stričak, jedan od glavnih indirektnih protagonista teksta o transkriptima u tjedniku Nacional, koji se pokušao izvući iz ove neugode u koju je dospio kako tuđom, tako i svojom krivnjom.

Možemo razumjeti njegovu nervozu kad iz novinskih stupaca čita što njegov veliki politički „prijatelj“ i koalicijski partner, Uskočki osumnjičenik Ivan Čehok misli o njemu. Nije lijepo čitati tako ružne psovke u kojima se spominje i najbliži rod. Zato ga na ljudskoj razini možemo razumjeti, ali istovremeno i ovaj prostački govor bivšeg gradonačelnika i njegovog bivšeg zamjenika najoštrije osuditi. Čini se da je ovaj šokantni transkript značajno uzdrmao njegovu mogućnost objektivnog rasuđivanja, a čemu je dodatno kumovala i činjenica da se njegov politički brod, pod teretom njegovih pogrešnih odluka, ali i ponašanja (afera Strauss), opasno nagnuo.

U pomanjkanju sposobnosti racionalnog rasuđivanja, u pokušaju odgovora na današnju presicu SDP-a i gradonačelnika Nevena Bosilja, optužuje SDP za koješta, a vrhunac tog gubljenja dodira sa stvarnošću je njegova sljedeća izjava „…nitko nije pisao o tome koliko će koštati izgradnja novog pročistača u Varaždinu naglasivši da je riječ o 100 milijuna kuna više nego što je ranije rečeno.“

Pa kad je eto predsjednik HDZ-a Varaždinske županije očito neke važne činjenice zaboravio, bilo pod pritiskom realnosti bilo pod naletom transkripata iz razgovora trojice jahača apokalipse i njegovih političkih prijatelja, red je da ga podsjetimo.

U aferi „Pročistač“, iz koje i cure ovi najnoviji transkripti između trojice uhićenih za namještanje natječaja je glavni osumnjičenik Robert Gotić, jedan od njegovih bliskih suradnika, dugogodišnji ugledni član HDZ-a, ali i nekadašnji potpredsjednik HDZ-a u Varaždinu. Znači, nimalo obični član stranke, već kako to ide u toj stranci, ugledni dugogodišnji i visokopozicionirani stranački dužnosnik.

Podsjećamo ga i na to da je već potpisani ugovor za pročistač vrijedan 35 milijuna EUR morao biti poništen zbog namještanja osumnjičenih Gotića (HDZ), bivšeg direktora Varkoma i Čehokovog najbližeg suradnika Željka Bunića (NL Ivana Čehoka) i projektanta Stjepana Ptičeka. Na novom natječaju najniža ponuda je oko 50 milijuna EUR što je značajno iznad prošlog natječaja, a što je izravna posljedica radnji zbog kojih su spomenuti njegovi bliski suradnici i bili pritvoreni, a ugovor poništen.

Teško je ne suosjećati s čovjekom pod velikim pritiskom i teškoćama u rasuđivanju realnosti. Zato mu nećemo zamjeriti što pokušava svoje kukavičje jaje gurnuti drugima. Teško je čovjeku. Međutim, mogao si je olakšati bol i psihički pritisak tako da je taj svoj „prljavi veš“ gurnuo pred vrata njegovog političkog saveznika i uskočkog osumnjičenika koji tako ružno govori o njemu (a to sada vidi cijela Hrvatska iz transkripata). Vjerojatno bi svi imali razumijevanja za takav potez podmetanja prljavog veša svom nekorektnom i nepouzdanom političkom savezniku. Jer, to pokazivanje „političke golotinje“ pred svima, to smeta, smeta do boli. Na stranu sarkazam i lažna politička korektnost. Župan Stričak laže, mulja i izbjegava govoriti istinu. Nagledali smo se i naslušali svakakvih laži od strane župana Stričaka, ali ova s „Pročistačem“ i njegovim Gotićem je jedna od većih - stoji u priopćenju.