SDP nakon izbora: Da nije bilo Čačića na listi, osvojili bi i sedam mandata

| 18.4.2024. u 12:41h | Objavljeno u Aktualno

Koalicija Rijeke pravde, odnosno SDP s partnerima osvojio je šest mandata na parlamentarnim izborima u 3. izbornoj jedinici, a predsjednica županijske organizacije SDP-a Barbara Antolić Vupora najprije je zahvalila svim biračima na podršci kojih je, kako je istaknula, bilo 6639 više nego na proteklim izborima.

Kako je rekla, nada se da će buduća vlada biti u njihovom aranžmanu te, kako ističe, puno pravednija prema sjeveru Hrvatske. Uz to, Antolić Vupora istaknula je kako su Lovro Lukavečki i Željko Posavec osvojili respektabilan broj preferencijalnih glasova, čak i na razini Hrvatske.

-Lovro Lukavečki je predsjednik Foruma mladih Republike Hrvatske i predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina, a Željko Posavec je na svojim dosadašnjim radom dokazao i pokazao da je faktor ovdje u Varaždinskoj županiji, ali i na nacionalnoj razini - rekla je Vupora.

Novi saborski zastupnik iz redova varaždinskog SDP-a je dogradonačelnik Varaždina Miroslav Marković koji je rekao kako će se u saboru boriti za sjever Hrvatske, ali je između ostalog istaknuo kako ih je 'truli kompromis' iz nacionalne razine stajao još jednog mandata.

- Ratko Čačić je dobio određeni broj glasova, ali kako ih je dobio, tako ih je i odnio s naše liste. Ja vjerujem da bi danas imali sedam mandata, odnosno da bi mi imali taj sedmi mandat da je naš gradonačelnik Bosilj preferencijalno bio na listi. Neki naši građani i simpatizeri su nam rekli kako ne žele glasati za našu listu jer je gore gospodin Čačić i oni su vjerojatno glasali za Možemo. Mislim da je Možemo dobio taj jedan mandat na vjetru trulih kompromisa na koje smo morali pristati radi nacionalne priče - rekao je Marković između ostalog. 

Spomenimo kako su na konferenciji za medije sudjelovali i Lovro Lukavečki koji je osvojio 4,657 preferencijalnih glasova, Željko Posavec koji je osvojio 4,560 preferencijalnih glasova te varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj i Mario Klapša, načelnik Općine Maruševec.