SDP Iako je župan junak noćnog života, divljaštvu i omalovažavanju nije mjesto u Skupštini Foto: Krešimir Đurić

SDP Iako je župan junak noćnog života, divljaštvu i omalovažavanju nije mjesto u Skupštini

VV | 28.2.2023. u 12:29h | Objavljeno u Aktualno

- Nažalost, na današnjoj sjednici Skupštine Varaždinske županije problemi u zdravstvu, koje je detektiralo više vijećnika iz različitih stranaka, ostalo je u sjeni politiziranja i osobnih obračuna župana Anđelka Stričaka. Stoga SDP Varaždinske županije osuđuje današnje divljačke ispade Anđelka Stričaka koji ne priliče funkciji jednog župana. Iako je župan poznat kao junak noćnog života, vrijeđanju, omalovažavanju i povišenim tonovima nije mjesto ni za šankom, a posebno ne na sjednici županijske Skupštine - poručili su iz županijskog SDP-a nakon sjednice Županijske skupštine.

- Opet zaiskrilo između HDZ-a i Reformista: tko ima srednju milicijsku, a kome je brat bio pljačkaš pošte?

- Je li moralno i etično da ravnatelj Ljekarni obračunava plaće i kosi travu?

- FOTO Reformisti napustili sjednicu Skupštine, nije prošao njihov prijedlog za OB Varaždin

Dodaju kako bez obzira o kome se radilo, bez obzira na svjetonazorske ili bilo kakve druge razlike, nitko si ne smije dopustiti da potpuno izgubi kompas i ponaša se nedolično, mimo svih moralnih vrijednosti.

- Mi smo kraj vrijednih ljudi, a Varaždin kao središte županije diči se bogatom kulturnom baštinom, ali i kulturnim ponašanjem. Stoga župan, koji bi trebao predstavljati, zastupati i zalagati se za naš kraj i naše ljude, treba ubuduće poraditi na samokontroli i posvetiti se poslu i projektima, a ne se baviti osobnim animozitetima. Ljudi Varaždinske županije zaslužuju puno više od političara koji je sjednice županijske Skupštine pretvorio u mjesto osobnih obračuna. Apeliramo da problemi u zdravstvu, ali i sve teme i projekti koji su od interesa naših građana budu na prvom mjestu, a da se politikantstvo, obračuni i divljaštvo maknu s dnevnog reda svih budućih sjednica - oglasili su se priopćenjem SDP-ovci koji pozdravljaju što će se problemi zdravstva naći na dnevnom redu naredne sjednice Županijske skupštine.

- Problemi u zdravstvu su nadstranački, nažalost ima ih mnogo, od nepreglednih lista čekanja, ogromnih dugova koje generiraju zdravstvene ustanove, pa do neadekvatne zdravstvene skrbi i loše organizacije. Svima nama trebao bi biti cilj da građani budu na prvom mjestu. Pravo na zdravlje temeljno je i Ustavom zajamčeno ljudsko pravo te očekujemo da se do naredne sjednice Skupštine Varaždinske županije sastavi detaljno izvješće o stanju u zdravstvu, a SDP-ovi vijećnici danas su tražili da ih se uključi u samu izradu izvješća te da se izradi metodologija, koja bi trebala prethoditi konkretnim rješenjima. Očekujemo da se utvrdi stanje, problemi, ali i predlože mjere koje će rezultirati određenim pomacima i u smislu zaštite prava pacijenata, ali i u smislu smanjenja lista čekanja - poručili su.