Radite ili ste radili u Austriji? U Varaždinu 14. rujna savjetovanje o austrijskim mirovinama Foto: VV arhiva / ilustracija

Radite ili ste radili u Austriji? U Varaždinu 14. rujna savjetovanje o austrijskim mirovinama

Varaždinske vijesti | 6.9.2023. u 18:00h | Objavljeno u Aktualno

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje u suradnji s nositeljem mirovinskog osiguranja iz Republike Austrije (Pensionsversicherungsanstalt) organizira Međunarodne savjetodavne dane, 13. i 14. rujna 2023. za osiguranike koji su zaposleni, odnosno samozaposleni ili su bili zaposleni u Austriji.

- Ovim putem pozivamo sve zainteresirane osiguranike da dođu na savjetodavne dane na kojima će savjetnicima iz područja mirovinskog osiguranja moći postavljati pitanja vezana uz ostvarivanje prava iz austrijskog sustava mirovinskog osiguranja te dobiti informacije o trajanju postupka ostvarivanja prava, kao i o načinu i postupku isplate mirovine iz Republike Austrije - poručili su iz HZMO-a.

Međunarodni savjetodavni dani održat će se u Zagrebu, 13. rujna, od 9 do 13 sati, u Središnjoj službi HZMO-a, A. Mihanovića 3, te u Varaždinu, 14. rujna, od 9 do 13 sati, u Područnoj službi u Varaždinu, Kolodvorska 20c.

Termin za sudjelovanje na savjetodavnim danima u Zagrebu potrebno je prethodno dogovoriti putem telefona, na broj 01 4595 424 ili e-poštom: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a za sudjelovanje u Varaždinu na broj 042 398 056 ili e-poštom: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

- Napominjemo da je na savjetovanje potrebno donijeti dokumentaciju o mirovinskom osiguranju i osobnu iskaznicu ili putovnicu - napomenuli su iz HZMO-a.