Sastanak s ministrom Ćorićem oko inicijative Parka prirode Ivanščica, Strahinjčica, Maceljsko gorje i Ravna gora

Varaždinske vijesti | 7.2.2022. u 15:22h | Objavljeno u Aktualno

Saborski zastupnik Damir Habijan danas je održao sastanak s ministrom gospodarstva i održivog razvoja Tomislavom Ćorićem na temu inicijative za proglašenje Parka prirode Ivanščica, Strahinjčica, Maceljsko gorje i Ravna gora. Sastanku je nazočio i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

Na sastanku je dogovoren hodogram aktivnosti, a ministar Tomislav Ćorić je najavio kako postupak revizije stručne podloge koja je izrađena prije deset godina i odnosi se na proglašenje regionalnog parka dijela Hrvatskog zagorja, kreće u rujnu ove godine, a trajat će do svibnja 2023. godine.

Prema njegovim riječima, ako revizija stručne podloge pokaže da su zadovoljeni uvjeti za daljnje postupanje, kreće se u izradu geodetske podloge. Nakon toga, sastavlja se prijedlog zakona o proglašenju Parka prirode Ivanščica, Strahinjčica, Maceljsko gorje i Ravna gora kojeg zatim usvaja Hrvatski sabor.

Damir Habijan zahvalio je ministru na podršci u cijelom postupku proglašenja.

„U tijeku su standardne procedure koje ne možemo ubrzati, ali zahvaljujem ministru Ćoriću na podršci ovoj inicijativi. Struka mora dati konačni sud da li predloženo područje ispunjava uvjete, a to ćemo saznati u narednom razdoblju. Nakon toga preostaju zakonske formalnosti oko proglašenja, za što sam siguran da neće biti problema jer inicijativu su podržale skoro sve političke opcije s našeg područja.“ – rekao je saborski zastupnik Habijan.