Samo sigurno i zdravo okruženje daje maksimalne rezultate

vv | 24.2.2019. u 16:59h | Objavljeno u Aktualno

Zaštita zdravlja i sigurnosti radnika, danas, kada se sve više osjeća nedostatak kvalificirane radne snage u mnogim djelatnostima,  nije samo zakonska obveza, već i potreba jer upravo to može biti jedan od razloga odabira poslodavca, koji, s druge strane, treba dobiti najbolje što je moguće, uz što manje utrošenog vremena, kao i sredstava. Stoga u  Centru integralne sigurnosti Preventa, nositelju odgovarajućih licenci i  certifikata poslovne izvrsnosti AAA prema međunarodnom sustavu ocjenjivanju boniteta, nude, uz klasične, i internetske edukacije na području zaštite na radu uz pomoć vlastitog e-Learning sustava, kao i usluge u području zaštite od požara, energetskih pregleda, certificiranja te kvalitetnog vođenja dokumentacije o propisanim obvezama poslodavca u području zaštite na radu, a sve u skladu s potrebama i mogućnostima poslodavca.

Ako se ne provodi zaštita na radu, kako upozoravaju u Preventi, posljedice za poslodavca mogu biti vrlo ozbiljne jer su zakonom zapriječene kazne od 10 do 30 tisuća kuna, ali ponekad može doći i do pečaćenja radnih prostorija. Međutim, ne treba zanemariti da profesionalne bolesti, smanjena radna sposobnost i tome slično utječu na radnika i njegovu obitelj, ali isto tako i na poslodavca, odnosno poslovni rezultat poduzeća jer samo sigurno i zdravo okruženje daje maksimalne rezultate.    

Da bi ispunili zakonsku obvezu, ali i pridonijeli zadovoljstvu i sigurnosti svojih radnika, usluge stručnih djelatnika Prevente već više od desetljeća diljem Hrvatske biraju poslodavci u najrazličitijim djelatnostima, počevši od industrije, prometa, trgovine i turizma pa do znanosti, školstva, uprave, sudstva…

Razlog odabira Prevente je što jamči stručnost, kvalitetu i punu transparentnost svojih usluga, bez skrivenih troškova.  Da bi to mogli, razvili su vlastiti CRM sustav te sustav edukacije u području zaštite na radu, kao i jedinstvenu programsku aplikaciju za izradu procjena rizika e-Procjena, a tu je web shop u kojem se nudi i sve ostalo što povezano sa zaštitom na radu, kao što su, primjerice, ormarići i vatrogasni aparati raznih kategorija renomiranog proizvođača Pastor, čije je posjedovanje zakonska obveza.

Banner-preventa-970x250-b.jpg

U ponudi Prevente plus d.o.o su znakovi sigurnosti iz vlastite proizvodnje, čije je postavljanje također zakonska obveza.

Preventa plus proizvodi sigurnosne znakove u svim kategorijama: znakove opasnosti, znakove zabrane, znakove obveza, požarne i uredske znakove, kao i znakove za kemikalije i za radilišta, zatim znakove evakuacija i informacija te uputa za rad na siguran način na različitim strojevima i različitim mjestima, a sukladno Pravilniku o sigurnosnim znakovima (NN 91/15, 102/15) i europskom normom EN ISO 7010, odnosno njemačkoj normi BGV A 8.

Znakovi sigurnosti proizvode se u različitim veličinama, sukladno zahtjevima poslodavca, a kako se ispisuju najnovijom UV LED tehnologijom digitalnog tiska, odnosno pomoću industrijskih pisača najboljih svjetskih proizvođača (Roland i Mutoh), zajamčena je kvaliteta i dugotrajna postojanost na sve vremenske utjecaje.

Da su u tvrtki uvjereni u kvalitetu i raznovrsnost ponude, govori i to da će, zahvaljujući potpori na natječaju  WWW VAUČERI ZA MSP-ove uskoro otvoriti višejezičnu web-trgovinu za EU tržište na adresi: www.safety.eu.com

Preventa plus d.o.o. je krajnji primatelj financijskog instrumenta „ESIF – mikro i mali zajmovi“ sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

esif.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci