Samo 18 godina mu je, nema vozačku i prijeti mu novčana kazna od 41 500 kuna

VV | 29.1.2021. u 12:08h | Objavljeno u Aktualno

U srijedu, 27. siječnja u 21 sati u Topličkoj ulici u Gornjem Knegincu dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Kako je utvrđeno, mladić starosti 18 godina upravljao je osobnim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima i za vrijeme kada je imao pravomoćno izrečenu mjeru zabrane polaganja vozačkog ispita u razdoblju od 24 mjeseca.

Brzinu vozila nije prilagodio stanju i uvjetima na kolniku i izgubio je nadzor nad vozilom i sletio van kolnika, kojom prilikom je došlo do prevrtanja vozila. Daljnjom je provjerom utvrđeno, kako je vozač višestruki počinitelj istovrsnih prekršaja te je isključen iz prometa i doveden u Policijsku postaju Varaždin. Okrivljenik je jučer, 28. siječnja doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu uz Optužni prijedlog, te je nakon saslušanja od strane sutkinje pušten na slobodu.

Za počinjene prometne prekršaje navedenom vozaču prijeti izricanje novčane kazne u iznosu do 41500 kuna, izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 12 mjeseci, a po pravomoćnosti odluke o prekršajima i određivanje 6 negativnih prekršajnih bodova.