"Sad smo korak do uspjeha, treba nam tjedan dana da uspijemo" Foto: VV arhiva / ilustracija

"Sad smo korak do uspjeha, treba nam tjedan dana da uspijemo"

Varaždinske vijesti | 6.9.2021. u 11:16h | Objavljeno u Aktualno

U Varteksu je danas održan novi sastanak uprave s radnicima na kojem je ponovno bilo riječi o (ne)isplati plaće. O tome se govorilo i prije tjedan dana na zboru zaposlenika, nakon čega su o tome radnici obavijestili medije. To je naišlo na kritiku predsjednik uprave Varteksa Tomislava Babića, koji je upozorio da su nakon medijskih napisa imali problema s dobavljačima.

A stabilizacija poslovanja, kako je ponovno naglasio, prodaja je nekretnina.

- Sad smo na korak do uspjeha, treba nam tjedan dana da uspijemo prodati nekretnine i da možemo isplatiti plaće i kupiti tkanine - rekao je Babić, koji je napomenuo da ne može baš u potpunosti obećati jer sve ovisi o ishodu sastanaka s investitorima.

Radnici su pitali i hoće li i dalje biti kašnjenja plaća.

- Ne vjerujem da će dalje biti toliko kašnjenja. Rekao sam i prije dva mjeseca da narednih mjeseci možemo očekivati kašnjenja jer znate da u ljetno doba imamo najmanju prodaju - kazao je.

Radnici su i ovaj put ukazali da moraju otplaćivati kredite, plaćati račune...

- Prva stvar nakon prošlog mog obraćanja vama je bila da smo napravili popis svih vas i poslali bankama sa zamolbom da vas ne ovrše. Međutim, ne možemo utjecati na tele operatere. Objasnio sam situaciju, cijelo vrijeme transparentno govorimo, rekao sam vam: tko ne može izdržati taj pritisak, tko ne može izdržati ovakvu financijsku situaciju, može slobodno pronaći bolji posao, stvarno ne mogu drugačije pomoći - rekao je Babić.