Saborski zastupnik Veljko Kajtazi oštro osuđuje pokušaj ubojstva u romskom naselju Pribislavec

J.Š./Varaždinske vijesti | 30.9.2017. u 12:34h | Objavljeno u Aktualno

Saborski zastupnik Veljko Kajtazi najoštrije osuđuje pokušaj ubojstva u romskom naselju Pribislavec te poziva nadležne institucije da nakon kriminalističkog istraživanja ne dopuste osumnjičenome braniti se sa slobode.

Naime, prema izvješću PU međimurske, dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 39-godišnjak sa šireg područja grada Zagreba, počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju.

Sumnja se da je u četvrtak,  28. rujna, nešto poslije 15 sati u Pribislavcu, u dvorištu obiteljske kuće u Ulici Zvonimira Baloga, nakon kraće verbalne prepirke iz revolvera, kojeg je ilegalno posjedovao, pucao u glavu 30-godišnjaka.

Privatnim vozilom ozlijeđeni 30-godišnjak s područja općine Pribislavec, prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen zbog čega je zadržan na liječenju.

Od osumnjičenika oduzet je revolver kojim je počinjeno kazneno djelo te je uz kaznenu prijavu 39-godišnji osumnjičenik predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

-Neovisno o kontekstu sukoba ta dva pojedinca, nedopustivo je rješavanje sporova na ovakav način. Institucije moraju pokazati ozbiljnost u ovom slučaju, a osobe koje su spremne na ovakav napad trebaju ukloniti s naših ulica na što duži rok -  stoji u priopćenju Veljka Kajtazija.