Saborska zastupnica Martinčević govorila o hrvatskim iskustvima u razminiranju na panelu u Bahreinu Foto: ŽO Reformisti

Saborska zastupnica Martinčević govorila o hrvatskim iskustvima u razminiranju na panelu u Bahreinu

VV | 18.3.2023. u 17:53h | Objavljeno u Aktualno

Saborska zastupnica Reformista Natalija Martinčević, predsjednica Izvršnog odbora Nacionalne grupe Hrvatskog sabora pri Interparlamentarnoj uniji, na poziv potpredsjednika Ukrajinskog parlamenta Oleksandra Korniyenka uvodno je izlagala na posebnom panelu o razminiranju pod nazivom "Humanitarno razminiranje kao preduvjet trajnog mira".

Bahrein_2.jpg

Izlaganje je održano u sklopu 146. redovne skupštine IPU-a, održanoj od 11. do 15. ožujka u Manami u Bahreinu. U izlaganju je iznijela hrvatska iskustva u razminiranju u posljednjih 30 godina te izvijestila sudionike o pomoći koju Hrvatska pruža Ukrajini u tom smislu.

Uz zastupnicu Martinčević, na 146. redovnoj skupštini IPU-a prisustvovao je i saborski zastupnik Ivan Ćelić, član saborskog izaslanstva. Za vrijeme zasjedanja, hrvatski su zastupnici sudjelovali u radu tijela organizacije i događaja.

Bahrein_3.jpg

Zastupnica Martinčević sudjelovala je u radu Foruma ženskih zastupnica (Forum of Women Parliamentarians).
Na skupštini je sudjelovalo gotovo 140 parlamentarnih izaslanstava, a glavna tema je bila "Promicanje mirnog suživota i uključivih društava: borba protiv netolerancije".

Skupština je završila 15. ožujka usvajanjem nekoliko završnih dokumenata od kojih su najvažniji Deklaracija iz Maname o glavnoj temi 146. skupštine te ona o kibernetičkom kriminalu.

Bahrein_1.jpg