S. Zagorec nova upraviteljica Zaklade za prevenciju kriminaliteta "Sveti Mihael" Foto: Varaždinska županija

S. Zagorec nova upraviteljica Zaklade za prevenciju kriminaliteta "Sveti Mihael"

Varaždinske vijesti | 29.10.2021. u 09:59h | Objavljeno u Aktualno

Na sjednici Upravnog odbora Zaklade za prevenciju kriminaliteta "Sveti Mihael", održanoj u četvrtak, zamjenica župana Silvija Zagorec jednoglasno je izabrana za upraviteljicu Zaklade.

Uz članove i predsjednicu Upravnog odbora Sandru Županić, izboru nove upraviteljice prisustvovao je i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak koji je članovima poželio puno uspjeha i konstruktivnosti u radu te je obećao angažman i potporu županijske vlasti u provedbi zacrtanih programa i projekata.

Izabrana upraviteljica Zaklade Silvija Zagorec se zahvalila na povjerenju te je istaknula kako joj je čast i zadovoljstvo što je uključena u rad jedne takve zaklade.

- Uvjerena sam da ćemo blisko surađivati te da ćemo u suglasju vođeni dobrim i konstruktivnim idejama te prijedlozima iznjedriti niz akcija koje će ići u smjeru prevencije općeg kriminaliteta. Uvijek je bolje spriječiti nego liječiti. Ključ uspjeha i dobrog rada djelatnika policije je upravo prevencija. Suradnja s općinama i gradovima također je jedan od prioriteta u našem radu i stoga se veselim svojem doprinosu daljnjem profiliranju i aktivnostima zaklade – rekla je Silvija Zagorec.

Članovi Upravnog odbora Zaklade su, uz već spomenutu Sandru Županić, i županijski vijećnik Mario Milak, zatim Robert Puja, predstavnik udruga civilnog društva, Vjeran Rožić, kao predstavnik uglednih i stručnih osoba iz javnog života, Darinka Brđanović, predstavnica Županijske državne odvjetnice u Varaždinu te Dalibor Božić i Tatjana Novak iz PU varaždinske.

Podsjetimo, Zakladu za prevenciju kriminaliteta "Sveti Mihael" osnovala je Županijska skupština Varaždinske županije na prijedlog PU varaždinske.

Temeljna svrha zaklade je pružanje novčane i druge pomoći u realizaciji projekata i aktivnosti na prevenciji kriminaliteta i unapređivanju sigurnosti građana i imovine, te promicanju i jačanju sigurnosti prometa na cestama i prevenciji ostalih delikventnih ponašanja na području Varaždinske županije.

281021_sveti_mihael_1.jpg

281021_sveti_mihael_2.jpg

281021_sveti_mihael_3.jpg