S. Malenica: Škole će ubuduće strože kontrolirati kome iznajmljuju dvorane i tko trenira djecu

| 1.3.2018. u 08:45h | Objavljeno u Aktualno

Ravnatelji varaždinskih osnovnih škola ubuduće će morati znatno strože kontrolirati kome iznajmljuju sportske dvorane. Najavila je to zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica odgovarajući na upit gradske vijećnice Lovorke Gotal Dmitrović.

- Prije mjesec dana svi smo pratili slučaj trenera taekwandoea i dobili smo informaciju da se zapravo registar seksualnih prijestupnika ne koristi. Odnosno, da ga udruge ne koriste u onom obliku kako bi ga trebale koristiti. Može li Grad stoga poslati preporuku osnovnim školama da kada iznajmljuju prostore sportskim udrugama, da udruge pod kaznenom i materijalnom odgovornošću garantiraju da njihovi djelatnici nisu u tom registru - predložila je Gotal Dmitrović.

Malenica joj je odgovorila kako je Grad to već učinio.

- Uputili smo dopis školama gdje se ravnatelji navode kao odgovorne osobe za ono što se događa u školama te se upućuju da naprave kontrolu vanjskih korisnika koji iznajmljuju dvoranu. Dvorane pretežno iznajmljuju udruge za što nemamo direktnu kontrolu no možemo napraviti to što ste naveli – da svi koji dolaze u dodir s djecom unutar naših objekata pod materijalnom i krivičnom odgovornošću potpišu da nisu osuđeni po tim osnovama, odnosno da nisu u registru - navela je Malenica.