Runac: Štromar se kiti „tuđim perjem“ i daje nerealna obećanja

vv | 20.4.2017. u 08:24h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

-Građani Varaždina i Varaždinske županije dobit će kvalitetniju usluga u varaždinskoj Općoj bolnici, i to zahvaljujući brizi Ministarstva zdravstva i Vlade RH-a, kojima je cilj da svi građani Hrvatske imaju iste uvjete kada je u pitanju zdravstvena zaštita, naglašava HDZ-ov kandidat za varaždinskog župana Alen Runac nakon susreta s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem.

Ministar i HDZ-ov kandidat za varaždinskog župana razgovarali su prije svega o prilikama u zdravstvu Varaždinske županije.

- Varaždinskoj Općoj bolnici osiguran je uređaj za magnetsku rezonancu zahvaljujući velikom razumijevanju ministra Kujundžića, kao i zalaganjem HDZ-ovih saborskih zastupnika, a ne HNS-a i SDP-a, koji su za to imali priliku ranijih godina kada je varaždinsko zdravstvo zaobilazila ovako vrijedna oprema, ukazao je Runac te napomenuo da je povećanje razine zdravstvene zaštite jedna je od prioriteta u programu s kojim HDZ izlazi pred birače.


Magnetska rezonanca, kako je naglasio, povećat će uspješnost liječenja kod teških bolesti koje će se ubuduće otkriti na vrijeme, čime će se mnogim građanima spasiti život.

-Zahvaljujem ministru i Vladi RH-a koja je, kao niti jedna ranije, pokazala razumijevanje za sjever Hrvatske time što je osigurala sredstva za nabavku magnetne rezonance koja neće služiti samo stanovnicima Varaždinske županije, nego i šire. Žao mi je što, još nekoliko tjedana aktualni župan, nije ranije iskoristio priliku i tadašnju vertikalu vlasti da osigura ovaj uređaj za varaždinsku bolnicu jer bi naši sugrađani već sada mogli koristiti usluge ovog važnog uređaja za rano dijagnosticiranje bolesti i što učinkovitije liječenje, ukazao je Runac.

HDZ-ov kandidat za varaždinskog župana razgovarao je s ministrom zdravstva i o, kako je nedavno najavljeno u Varaždinskoj županiji, 320 milijuna kuna ulaganja u varaždinsku Opću bolnicu. Runac i ministar Kujundžić izrazili su žaljenje što su ta obećanja nerealna.

-Prema riječima ministra, trenutno su realna ulaganja od 70 milijuna kuna, koja će stići preko EU fondova, dok su najave od 320 milijuna kuna, koje je nedavno iznio Štromar, izgleda samo još jedno neostvarivo predizborno obećanje – ukazao je Runac, ali i napomenuo da ima obećanje da će resorno ministarstvo i Vlada RH-a pronaći način dodatnih ulaganja u varaždinsku bolnicu koja će rezultirati povećanjem razine zdravstvene zaštite i smanjene liste čekanja.

Runac je podsjetio da su ulaganja u bolnicu zastala prije svega zbog inzistiranja aktualne županijske vlasti na modelu javno-privatnog partnerstva, umjesto da su sredstva tražena na temelju kvalitetnih projekata kroz fondove Europske unije, odnosno ranijih sporazuma koji je županijska vlast raskinula iz samo njoj znanih razloga.