Čelnici Općina Sračinec i Trnovec Bartolovečki s vodstvom tvrtke Varkom

Rok za potpisivanje ugovora o priključenju na kanalizacijsku mrežu produžen do 30. lipnja

| 18.3.2020. u 19:30h | Objavljeno u Aktualno

Tvrtka Varkom te općine Trnovec Bartolovečki, Petrijanec i Sračinec postigli su dogovor da mještani mogu ostvariti pravo na priključak na kanalizacijsku mrežu po trenutnim uvjetima iako je rok za potpisivanje tih ugovora bio 31. prosinca 2019. godine. Da bi se građanima izišlo ususret, a na zahtjev općina Trnovec, Sračinec i Petrijanec, tvrtka Varkom će produžiti rok o potpisivanju ugovora do 30. lipnja ove godine.

Varkom je veliki partner Općine Trnovec Bartolovečki. Drago mi je da smo se uspjeli dogovoriti da se do 30. lipnja daje mogućnost svim mještanima ovih triju općina za sklapanje ugovora o priključenju na kanalizacijsku mrežu – naglasio je načelnik Zvonko Šamec.

Dodao je kako se unazad nekoliko godina u općini odvijaju velike investicije od strane Varkoma i na tome im zahvaljuje.

Vodstvo Varkoma zna da mi imamo problema s dvije ulice u kojima nije gotova kanalizacijska mreža jer trebamo riješiti imovinsko-pravne stvari i neke tehničke detalje. Trudimo se to obaviti, no često nailazimo na probleme kod građana i tu si ne možemo pomoći – dodaje Šamec te poručuje svim mještanima općine Trnovec da iskoriste produženi rok i potpišu ugovor o priključenju.

Direktor Varkoma Željko Bunić dodao je kako se nada da će problemi s preostale dvije ulice u Trnovcu biti ubrzo riješeni.

Kroz Hrvatske vode i Varkom te s nacionalne i europske razine ulažu se enormna sredstva kako bi se kanalizacija dovela do svakog domaćinstva u aglomeraciji Varaždin. Potpuno je neshvatljivo da unatoč takvim naporima neki ljudi ne žele imati kanalizaciju koja se prvenstveno radi kako bi se zaštitili otvoreni vodotokovi – ističe Bunić te dodaje kako je Varkom više puta slao dopise i pozivao mještane na potpisivanje ugovora, no određeni se dio nije odazvao.

Iz tog su razloga odlučili da tko se do 31. prosinca ne odazove, plaćat će punu cijenu priključka, no na zahtjev načelnika općina Trnovec, Sračinec i Petrijanec, taj će se rok produžiti do 30. lipnja 2020.

Odlučili smo dati ljudima dodatnu priliku i zato apeliramo na njih da dođu u Varkom i potpišu ugovore – naglašava direktor Varkoma.

Načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec ističe kako je do ovih problema došlo isključivo radi neodgovornosti građana.

Svako je kućanstvo na svoju adresu dobilo Varkomov dopis u kojem ih se poziva na potpisivanje ugovora te stoji da će, ako to ne učine, snositi kompletne troškove priključenja na kanalizacijski sustav. Zbog neodgovornih pojedinaca koji su se oglušili na učestala upozorenja došli smo u situaciju da moramo zamoliti direktora za produljenje vremenskog roka – dodaje Novoselec i zahvalio direktoru Buniću na razumijevanju.