Rok za podnošenje zahtjeva za potpore produljen do 29. svibnja Foto: ilustracija

Rok za podnošenje zahtjeva za potpore produljen do 29. svibnja

Varaždinske vijesti | 15.5.2017. u 11:20h | Objavljeno u Aktualno

Pravilnikom o izmjenama i dopuni Pravilnika o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjerama ruralnog razvoja za 2017. godinu, bit će produljen rok za podnošenje Jedinstvenog zahtjeva za potpore.

Krajnji rok za predaju Jedinstvenog zahtjeva je 29. svibnja. Istovremeno se produljuje i rok za izmjene i dopune zahtjeva do 15. lipnja, a rok za zakašnjele zahtjeve do 23. lipnja.

Pravilnik je donesen sukladno Provedbenoj uredbi Komisije (EU) br. 2017/807 оd 11. svibnja 2017. o odstupanju od Provedbene uredbe (EU) br. 809/2014 u pogledu konačnog datuma za podnošenje jedinstvenog zahtjeva, zahtjeva za potporu ili zahtjeva za plaćanje, konačnog datuma za prijavu izmjena jedinstvenog zahtjeva ili zahtjeva za plaćanje i konačnog datuma za podnošenje zahtjeva za dodjelu prava na plaćanje ili povećanje vrijednosti prava na plaćanje u okviru programa osnovnog plaćanja za godinu 2017, napominju iz Ministarstva poljoprivrede.

- Podsjećamo da Jedinstveni zahtjev poljoprivredni proizvođači ispunjavaju elektronički kroz AGRONET sustav, a podnose "papirnato" poštom ili osobno u podružnicama Agencije za plaćanja u županijama - ističu iz ministarstva.

Svi koji nisu u mogućnosti samostalno popuniti zahtjev u AGRONET-u, pomoć mogu dobiti u:
- podružnicama Agencije za plaćanja u županijama (http://www.apprrr.hr/kontakt-441.aspx),
- ispostavama Savjetodavne službe (http://www.savjetodavna.hr) i
- ispostavama Hrvatske poljoprivredne agencije (http://www.hpa.hr/).

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci