Ivan Čehok i Roberto Krajcer na novom parkiralištu Ulice Zrinskih i Frankopana 19 Foto: Krešimir Đurić

Riješen problem parkinga za stanare zgrade u Ulici Zrinskih i Frankopana 19

| 12.10.2018. u 10:09h | Objavljeno u Aktualno

Danas je otvoreno 20 parkirnih mjesta za građane i stanare zgrade na adresi Ulice Zrinskih i Frankopana 19 koji je bio godinama jedan od velikih problema na tom prostoru. Inicijativu gradnje parkirališta su inicirali sami stanari zgrade.

- Ovo je rezultat suradnje samih građana i našeg upravnog odijela za komunalne poslove. Mi ne možemo znati sve interese građana pa nas moraju obavijestiti sami stanari koje su njihovi problemi i želje, a mi nastavljamo dalje za radove na parkiralištu u Prešernovoj, kao i na Banfici, ali se tamo ne slažu svi jer neki su za parkinga, a drugi smatraju da bi trebalo biti više zelenih površina. Danas je prema standardu građana, gdje svaka obitelj ima po dva auta, zaista premalo parkirnih mjesta - rekao je Ivan Čehok, gradonačelnik Varaždina.

Radovi na parkiralištu su bili vrijedni oko 165 tisuća kuna, a radovi na parkiralištu su bili iskorišteni također za radove na vodovodnoj infrastrukturi gdje su napravljeni novi cjevovodi i priključci za zgradu.

- U kombinaciji s parkirnim mjestima prije nekoliko godina u Aleji kralja Zvonimira gdje smo dobili dodatnih 100-injak parkirnih mjesta predstavlja jedno značajno povećanje za promet u mirovanju u ovom dijelu grada - rekao je Roberto Krajcer, privremeni pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove, urbanizam i zaštitu okoliša.

DSC_2585.JPG