Reformistima u Sračincu pristupio i donedavni HNS-ov vijećnik Željko Kovačić

Varaždinske vijesti | 13.10.2017. u 14:45h | Objavljeno u Aktualno

Vijećnici iz redova Narodne stranke – REFORMISTI Općine Sračinec, sklopili su sporazum o suradnji s vijećnicom iz redova Hrvatske stranke umirovljenika Snežanom Liber, dok je na istom sastanku svoj prelazak u Reformiste objavio općinski vijećnik iz redova HNS – a Željko Kovačić.

Izvijestili su iz te stranke dodavši da "ovakav rasplet događaja u Sračincu ne čudi s obzirom na bahatost i kontinuiranu samovolju načelnika koja je kulminirala posljednjih nekoliko tjedana".

- Općinsko vijeće do sad nije moglo sudjelovati u procesu donošenja odluka budući da se one donose mimo Vijeća, odnosno Vijeće je s gotovom odlukom eventualno upoznato. To je vrhunac demokracije „uspješnog“ načelnika. Smatramo da Općina zaista treba služiti kao servis građanima, a Općinsko vijeće treba raditi u cilju maksimalne efikasnosti upravljanja, sprečavanja neracionalnog planiranja i trošenja sredstava te povećanja uključenosti mještana u rad Općine. Također, smatramo da upravljanje općinom podrazumijeva spajanje ljudi s ciljem pokretanja novih aktivnosti i stvaranja novih vrijednosti (društvenih i materijalnih), bez obzira odgovaraju li po svojim uvjerenjima aktualnoj vlasti. Investicijska politika, također je pojam kojem je krajnje vrijeme da se implementira u rad općinske vlasti, a ne da već godinama vrtimo iste „filmiće“ o asfaltiranju na svečanim sjednicama i zadovoljno trljamo ruke jer smo „sami“ napravili vrtić nakon 8 godina čekanja. Upravo takav način vođenja Općine potaknuo je navedene Vijećnike na suradnju kojoj cilj nipošto nije destrukcija, već kontrola jedne dugogodišnje, uhodane, ponekad čak dokazano i zakonom neusklađene vlasti - poručili su reformisti.

Označeno u