Reformisti: "Uvjereni smo da će građani Varaždina kazniti odgovorne za zaustavljanje projekata" Foto: Reformisti

Reformisti: "Uvjereni smo da će građani Varaždina kazniti odgovorne za zaustavljanje projekata"

Varaždinske vijesti | 8.12.2022. u 13:10h | Objavljeno u Aktualno

- Suočeni s realnošću prijevremenih izbora za Gradsko vijeće potpuno smo uvjereni da će građani Varaždina kazniti odgovorne za zaustavljanje projekata koje bi proračun za 2023. omogućio - priopćili su danas iz Gradske organizacije Reformista Varaždin.

- Osim rješenja odvoza i sanacije bala proračun uključuje i omogućuje i realizaciju socijalnih programa Reformista kao što su povećanje iznosa za novorođeno dijete na 7.500 kuna, potpuno besplatni produženi boravak, udvostručenje uskrsnica i božićnica za umirovljenike te dizanje cenzusa na 3000 kuna. Srećom, zahtjev iz programa Reformista, besplatnog toplog obroka za učenike osnovnih škola, je nakon grada Varaždina prihvatila Vlada pa prijevremeni izbori barem to neće zaustaviti - naveli su varaždinski Reformisti.

Naveli su i svoje stavove:

"1. Odgovornost za pripremu i vođenje projekta kao i prijedlog ugovora za sanaciju bala je, naravno, na gradonačelniku i u skladu sa zakonom, ako bilo tko ima informaciju ili dokaz koji dovodi u pitanje zakonitost postupka dužan je to prijaviti policiji.
2. Narodna stranka – REFORMISTI do sada nije upoznata s bilo čim što bi dovodilo u sumnju zakonitost rada gradonačelnika Bosilja dok s druge strane svjedočimo godinama sudskih procesa protiv Čehoka, Patafte i partnera. Zato u dobroj vjeri podržavamo prijedlog gradonačelnika. Svjesni smo da će, naravno, građani Varaždina debelo platiti sanaciju bala jedinom ponuđaču tvrtki koja pripada upravo gospodinu Pripuzu, dugogodišnjem Pataftinom poslovnom partneru. 
3. Posebno naglašavamo da je upravo u vrijeme kad je v.d. ravnateljica Fonda za zaštitu okoliša bila glavna tajnica Reformista, gospođa Alenka Košiša Čičin Šain, Fond konačno donio odluku da s 40% iznosa, nakon prethodnog natječaja, sufinancira sanaciju bala u Brezju. Ovakvu odluku tešku desetine milijuna kuna, koji se daju građanima Varaždina, prije nje nitko nije bio spreman donijeti. Ni ravnatelji iz HDZ-a, ni stranaka partnera. Odluka je donesena usprkos stalnim pritiscima upravo iz Varaždina da se ne donese.
4. Prijedlog da se o sanaciji odluči referendumom podržavamo i unaprijed se obvezujemo da ćemo poštivati volju građana iako je referendum neobvezujući. Očekujemo to učine i sve druge stranke.
Sam referendum treba iskoristiti za otvaranje intenzivne javne rasprave, posebno stručne, kako bi se eliminirale sve sumnje u zakonitost postupka a te su neizbježno dodatno potencirane zbog samo jedne ponude i to upravo Pripuza.
5. Referendum ne može biti kroz E- formu iako je ideja, naravno, zanimljiva iz jednostavnog razloga da otprilike 50% sudionika na izborima, pa i referendumu pripada generaciji 60 +, a svi naravno moraju imati istu šansu da glasaju." - stoji u priopćenju.

reformisti_varazdin_08122022_1.jpg