Reformisti protiv proračuna i novog zaduživanja građana Varaždina Foto: NS Reformisti

Reformisti protiv proračuna i novog zaduživanja građana Varaždina

Reformisti/V.V. | 20.12.2019. u 13:18h | Objavljeno u Aktualno

- Vijećnici Narodne stranke –REFORMISTI na današnjem Gradskom vijeću glasati će protiv proračuna - istaknuli su to na današnjoj konferenciji za medije Natalija Martinčević, predsjednica Gradske organizacije Reformista Varaždin i potpredsjednik Robert Vugrin.

Grad Varaždin danas je ponovno u crnim kronikama nacionalnih medija a gradonačelnik Čehok grad je doveo u potpuni kaos. Za najveći problem – bale smeća rješenja nema ni na vidiku, a gradonačelnik želi zadužiti generacije građana izdavanjem obveznica u visini od čak 160 milijuna kuna kako bi u zadnjoj godini mandata barem započeo neke investicije.

- I dok Varaždinska županija realizira Europske projekte vrijedne preko 780 milijuna kuna, Grad Varaždin projekte želi realizirati zaduživanjem građana. – naglasila je Martinčević.
Posljednji je primjer poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, gdje je Županija svoje projekte za sufinanciranje prijavila je u prvim sekundama nakon otvaranja poziva a Grad svoje 10 dana (?!) kasnije zbog čega je izgubio 12,7 milijuna kuna.

Izdavanjem obveznica na teret građana gradonačelnik želi pokriti svoju neupitnu nesposobnost a radi li se tu i o protuzakonitim radnjama odlučiti će sud temeljem procesa koji se vode.
Potpuno je neprihvatljivo da gradonačelnik želi zadužiti građane:
za 12,7 milijuna kuna za dogradnju II. I V. osnovne škole zbog toga jer netko nije prijavio projekt na vrijeme i tako osigurao sredstva Ministarstva?!
Za 26 milijuna kuna EKOS holdingu jer se gradonačelnik Čehok nije žalio na takvu presudu?!?
za projekt pothodnika za koji su podsjetimo Reformisti prije dvije godine dali amandman na proračun kojeg su Čehok i HDZ odbili?!
I dok se drugi razvijaju, grade i obnavljaju sredstvima iz EU fondova, građani ovog Grada svakodnevno slušaju obećanja podvožnjacima i nadvožnjacima kod Kučanske rampe, Floridi za umirovljenike u Biškupcu, nacionalnom nogometnom kampu na Varteksu i sličnim bajkama dok u stvarnosti u tri godine mandata nije realiziran niti jedan jedini ozbiljni projekt.
- Gradonačelnik Čehok je tu da kroz svoju funkciju poboljša svoj pravni položaj u odnosu na nepravomoćnu osuđujuću presudu i nekoliko potvrđenih optužnica te da svojim „poslovnim“ partnerima“ iz prošlog mandata odradi posao do kraja i to na način da beskonačno zadužuje generacije građana. I svi vijećnici koji glasaju za ovaj proračun i ovo zaduživanje glasaju upravo za to i tu nema prostora za nikakva opravdanja – zaključila je Martinčević.