Reformisti o županijskom proračunu: Izvršna vlast nije ponudila ni jedan novi razvojni projekt

Varaždinske vijesti | 30.11.2021. u 08:47h | Objavljeno u Aktualno

 - Drago nam je vidjeti da je proračun Varaždinske županije za 2022. godinu zapravo nastavak proračuna koji smo bivši župan Čačić i ja, kao njegov zamjenik, zacrtali u zadnjih godinu dana mandata, odnosno da je nova županijska vlast shvatila da se radi o dobrim projektima koje treba nastaviti - rekao je Robert Vugrin.

Ipak, ističu Reformisti, žalosno je da u ovom prijedlogu proračuna nema ni jednog novog projekta.

- Projekt koji se u proračunu pojavljuje po prvi puta je Regionalni centar za civilnu zaštitu, pa bi se možda zbog toga mogao nazvati novim. No, to je projekt koji je još prije dvije godine dogovaran s ministrom Božinovićem, a za koji Ministarstvo unutarnjih poslova tada još nije bilo spremno. Iskreno se nadamo da je sada sve spremno za njegovu realizaciju. Jedina stvarno nova stavka u proračunu je iznos od 100.000 kuna za idejno rješenje spomeniku dr. Franji Tuđmanu. S obzirom da iznosi za idejna rješenja dostižu maksimalno 1% procijenjene vrijednosti projekta, nadamo se da se ne planira spomenik vrijednosti 10 milijuna kuna, uz dužno poštovanje prema pokojnom bivšem predsjedniku čiji doprinos cijenimo. Ovdje se ne radi o razvojnom projektu i tako nešto sigurno neće biti presudno za budućnost ove županije - ukazuje.

Stav Kluba vijećnika Reformista vezano za proračun 2022. godine je da u proteklih šest mjeseci izvršna vlast nije ponudila nijedan novi razvojni projekt i stoga ovakav proračun ne možemo podržati.

- Ipak, s obzirom da se ovdje radi o našem proračunu koji je prepisan za sljedeću godinu i nastavlja naše projekte, jasno je da ne možemo ni glasati protiv. Stoga će Reformisti još ovog puta biti suzdržani - zaključio je Vugrin.

Označeno u