Reformisti: "Nikad prije nije bilo ovakve čistke i postavljanja isključivo HDZ-ovih kadrova" Foto: VV arhiva / ilustracija

Reformisti: "Nikad prije nije bilo ovakve čistke i postavljanja isključivo HDZ-ovih kadrova"

Varaždinske vijesti | 7.3.2023. u 12:52h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

- Od preko 550 zaposlenih djelatnika u upravi Grada te povezanim ustanovama i tvrtkama  Grada Varaždina zaposleno je ukupno troje članova Narodne stranke Reformisti, od od čega dvoje na rukovodećim pozicijama. Svi su zaposleni sukladno propisanim procedurama te svi predano i odgovorno rade svoj posao i u svojim će izvješćima predočiti svoje rezultate, tako da su kontinuirani napadi i prozivanja apsolutna laž jer je kao što se vidi iz brojeva istina potpuno suprotna - priopćili su danas iz Županijske organizacije Reformista Varaždinske županije.

- Ali kako bi se dobila jasna slika o tome tko je što "ušićario" dostavljamo pregled zapošljavanja usporedno s onima koji prozivaju: Nakon što je Stričak (HDZ) postao župan 2021.: Ravnatelj Opća bolnica Varaždin - HDZ, Ravnatelj Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije - HDZ, Ravnatelj Doma zdravlja - HDZ, Ravnatelj Doma za starije i nemoćne - HDZ, Ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice - HDZ, Ravnatelj Ljekarni Varaždinske županije - HDZ, Ravnatelj Javne ustanove za regionalni razvoj - HDZ, Ravnatelj Turističke zajednice Varaždinske županije HDZ, Ravnatelj Crvenog križa Varaždinske županije - HDZ - naveli su Reformisti.

- Nakon što je Bosilj (SDP) postao gradonačelnik 2021.: Reformisti: Ravnatelj Gradskih bazena Varaždin, Direktor agencije Sjever Dan - dodali su.

- HDZ - Uz navedene samo glavne funkcije zaposlen je i cijeli niz novih zaposlenika s iskaznicom HDZ-a kao službenika te vježbenika. Prema našim informacijama samo u upravi Županije preko dvadeset uz cijeli niz novih zapošljavanja po isključivo HDZ ključu u svim gore navedenim ustanovama - priopćili su Reformisti.

- U trideset godina postojanja Varaždinske županije, bez obzira na župane iz različitih političkih opcija nikada nismo imali ovakvu čistku svih ljudi, i stranačkih i ne stranačkih, i postavljanja isključivo kadrova s HDZ iskaznicom. U prošlom mandatu župana Čačića ravnatelji i direktori bili su iz svih političkih opcija s cijelim nizom ne stranačkih ravnatelja, a od devet pročelnika u Županiji samo je jedna pročelnica bila iz redova Reformista - naveli su Reformisti.

- I još malo brojeva, u te četiri godine mandata župana Čačića Varaždinska županija bila je najuspješnija u realizaciji projekata iz u EU fondova u Hrvatskoj. Broj realiziranih vlastitih projekata župana Stričaka i HDZ-a je nula. Brojevi uvijek govore sve a ovako bezočno lagati, vrijeđati i prozivati ljude bez ikakve osnove može samo HDZ i njemu slični ali što drugo očekivati od  pravomoćno osuđene kriminalne organizacije - navodi se u priopćenju Reformista.