Reformisti: Javno obznanite imaju li pojedini gradski vijećnici interesa u prenamjeni zone VIS Konfekcije

VV | 2.2.2022. u 19:40h | Objavljeno u Aktualno

Reformisti su se priopćenjem obratili javnosti kako bi još jednom iznijeli svoj stav vezano za izradu urbanističkog plana uređenja zone VIS Konfekcije u Varaždinu.

- Obzirom da se već nekoliko dana vodi burna rasprava oko odluke o izradi urbanističkog plana uređenja zone VIS Konfekcija u Varaždinu želimo ponovno naglasiti stav Gradske organizacije Reformista Varaždin, a kojeg smo javno iznijeli i prije same sjednice Gradskog vijeća.

Kako smo i najavili, navedenu odluku nismo podržali, a prije donošenja bilo kakve odluke tražili smo potpunu informaciju o vlasničkoj strukturi zemljišta i tvrtki koje sudjeluju u toj vlasničkoj strukturi da se vidi postoji li osobni interes pojedinih gradskih vijećnika. Smatramo kako su se svi koji su na bilo koji način povezani sa zemljištima ili tvrtkama trebali izuzeti iz glasanja zbog mogućeg sukoba interesa.

Dokazano je da su manipulacije zemljištem različitih namjena kroz njihovu prenamjenu u građevinsko zemljište temelj za bitno povećanje cijena. Najprovjereniji način u povijesti za stjecanje osobne koristi je - kupi povoljno zemljište, promijeni urbanistički plan, promijeni namjenu zemljišta i prodaj skupo.

Ovaj Grad je već niz godina u procesima upravo zbog toga. I dalje očekujemo da građani budu javno informirani o strukturi vlasništva i povezanosti sa pojedinim gradskim vijećnicima kao i procijenjenoj dobiti za vlasnike obzirom na povećanje vrijednosti nekretnine - zahtjev je koji su ponovno uputili Reformisti vezano za izradu UPU-a zone VIS Konfekcija.