Reformisti: "Izgubljene godine i nemjerljiva šteta za građane Varaždina" Foto: VV arhiva / ilustracija

Reformisti: "Izgubljene godine i nemjerljiva šteta za građane Varaždina"

Varaždinske vijesti | 28.12.2020. u 10:31h | Objavljeno u Aktualno

Gradska organizacija Reformista Varaždin priopćenjem se oglasila vezano uz sjednicu Gradskog vijeća.

- Nakon tri i pol godine provedene na mjestu gradonačelnika grada Varaždina, Ivan Čehok nalazi se pred posljednjim donošenjem proračuna u toj funkciji sa dugim nizom programa, rješenja i projekata koji nisu realizirani. Rješenje problema bala u Brezju na kojima je dobio izbore – nije realizirao. Pompozno objavljivane razne fikcije poput podzemnog i nadzemnog rješenja za Kučansku rampu – nije realizirano. Dom umirovljenika u Biškupcu – nije realizirano. Nova osnovna škola u gradu – nije realizirano. Novi vrtić u Hrašćici – nije realizirano. Pothodnik u Miškininoj – nije realizirano. Nogometni kampus na Varteksu – nije realizirano. Niz se nastavlja... Gradonačelnika Čehok cijeli mandat nije uspio shvatiti da postoje Europski fondovi i da svi ozbiljni i uspješni gradovi upravo ta sredstva koriste za razvoj i realizaciju svojih projekta. Energetski je obnovio samo dvije škole na području Grada Varaždina od kojih jedna nije imala grijanja gotovo do sredine prosinca, a uspješno su zakasnili i s prijavom za sufinanciranje projekta od strane Ministarstva regionalnog razvoja te je tu grad izgubio dodatnih 12,7 milijuna kuna - kazali su Reformisti.

- No, ono što zapanjuje, je upornost gradonačelnika Ivana Čehoka u načinu sazivanja sjednica, tj. donošenja ''hitnih'' odluka vezanih u izuzetno bitne teme, kao što su npr. tzv. ''integralna nagodba'', a sada i situacija sa brisanjem plombi sa zemljišta na kojem je izgrađena MBO tvornica. I ovdje se odluka pokušava donijeti hitno kako se javnost ne bi imala vremena upoznati sa samim prijedlogom odluke i njezinim posljedicama, kako za grad tako i za njegove građane. Prijedlog odluke o prihvaćanju nacrta stečajnog plana nad ''Varaždin Airport'' d.o.o. u stečaju također je jedan od slučajeva koji upućuju na moguće privatne interese, a u potpunosti je u suprotnosti s interesima grada - navode Reformisti.

- Reformisti su protiv proračuna grada Varaždina za 2021. godinu. Jedan od najbitnijih razloga je i zaduženje grada Varaždina u obliku izdavanja obveznica u iznosu od 67 milijuna kuna, koje se neće utrošiti na kapitalne projekte ili ulaganje u infrastrukturu već će se iznos od 26,5 milijuna kuna podmiriti EKOS Holding i 22,5 milijuna kuna T&H Invest, što predstava moguće direktno pogodovanje privatnim interesima nasuprot interesima grada i građana. Planiranje 11 milijuna kuna za opremanje gospodarske zone Brezje kada su bale s otpadom još uvijek tamo, i ne nazire se kada će se iste ukloniti predstavlja još jednu u nizu besmislica - dodali su.

- Nerealizirani programi i projekti, neriješeni problemi, izgubljena sredstva iz EU fondova, netransparentno donošenje odluka te rješavanje privatnih interesa i problema na štetu grada i građana, ključna su obilježja ovakvog upravljana gradom.
Ovaj mandat gradonačelnika Čehoka predstavlja izgubljene godine i nemjerljivu štetu za građane grada Varaždina - zaključili su varaždinski Reformisti.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci