Reakcija na članak "Što kandidatkinja za varaždinsku gradonačelnicu veli o zapošljavanju kćeri partnera u DND-u?"

Varaždinske vijesti | 28.3.2021. u 13:31h | Objavljeno u Aktualno

Članovi Društva "Naša djeca" Varaždin reagirali su na članak objavljen 8. ožujka te njihovu reakciju prenosimo u cijelosti:

"Povodom članka pod nazivom "Što kandidatkinja za varaždinsku gradonačelnicu veli o zapošljavanju kćeri partnera u DND-u?", autora Ivice Kruhoberca, u kojem se u pitanje dovela zakonitost zapošljavanja aktualne ravnateljice Jelene Mikić te se indicira i inscenira nepotizam u redovima Društva „Naša djeca“ Varaždin, smatramo potrebnim reagirati kako bi se zaštitili ugled i čast DND-a Varaždin.

Svi članovi Izvršnog odbora DND-a Varaždin, zgroženi su činjenicom da se u ranije spomenutom članku, prilikom predstavljanja kandidatkinje za gradonačelnicu Varaždina, Dubravke Novak, iskoristila činjenica da je aktualna ravnateljica, Jelena Mikić, kći njenog partnera.

Gospođa Jelena Mikić imenovana je ravnateljicom DND-a Varaždin 2015. godine, jednoglasnom odlukom 11 članova Izvršnog odbora. Izabrana ravnateljica zadovoljavala je sve potrebne uvjete počevši od više stručne spreme pedagoškog usmjerenja, aktivna je u DND-u od svoje pete godine kao polaznica stvaralačkih radionica, ali i voditeljica radionice Ritmike i baleta dugi niz godina. Dobro je upoznata s načinom rada i funkcioniranjem Društva. Nismo zanemarili njenu zainteresiranost, privrženost i ljubav prema djeci, roditeljima i voditeljima DND-a.

Da je odluka o izboru Jelene Mikić bila, ne samo jedina moguća već i najbolja za budućnost DND-a, dokazuje i 400-tinjak zadovoljnih članova, ali i brojni uspješni programi koje Društvo kontinuirano provodi.
Smatramo kako je objavljeni članak ozbiljno diskreditirao reputaciju DND-a Varaždin i nanio mu veliku štetu i to u godini u kojoj slavi vrijedan jubilej, 70. rođendan.

Nakon održane sjednice Izvršnog odbora Društva „Naša djeca“ Varaždin, donesen je zaključak da se od uredništva Varaždinskih vijesti traži hitna objava činjenica vezanih uz rad DND-a i poštivanje svih zakonskih akata koji se odnose na rad udruga.
U skladu s praksom dobrog novinarstva i etičkim načelima novinarske struke, pozivamo Vas da ubuduće, prije objava u kojima spominjete DND Varaždin, svakako potražite činjenice u DND-u Varaždin. Naša vrata uvijek su Vam bila otvorena. Štoviše, bili bismo sretni kada bi svaki uspjeh DND-a Varaždin, a time i djece grada Varaždina ali i šire, popratili na adekvatan način i pridonijeli pozitivnoj slici i prezentaciji stvaralaštva djece u medijima".