Reakcija Davora Patafte na izjave SDP-ovog kandidata Nevena Bosilja

VV | 25.4.2021. u 11:13h | Objavljeno u Aktualno

Reakciju kandidata za varaždinskog gradonačelnika Davor Patafta i članova njegove nezavisne liste za Gradsko vijeće prenosimo u potpunosti:

- Sramotno je da je gospodin Bosilj, član SDP-a, stranke koja je suodgovorna za varaždinsko ruglo izgrađeno od bala smeća na vodozaštitnom području i štetu od 700 milijuna kuna, uopće progovorio i riječ. Zastrašujuće je da politički kandidat ulazi u meritum rješidbe Vrhovnog suda i najgorim mogućim političkim pritiskom komentira sudsku pravomoćnu presudu. Da je, a to nije bilo moguće zbog teških povreda prava na pravičnom suđenju  i nedostatka dokaza, bilo drugačije, onda bi bilo u redu gospodine Bosilj? Onda bi bili sretni i sa osmjehom išli u izbore? Jadno je vlastito saznanje da vam je nestala jedina programska točka koju imate.  Zar ne gospodine Bosilj? Vi koji ste cijeli život djelatnik Ericssona, tvrtke osuđene zbog davanja mita gradonačelnicima diljem Europe, licemjerno napadate institucije vlastite države. 

Strah vas je reakcije građana na izborima jer ste odgovorni  za štetu i desetogodišnje ljudske traume? Strah vas je jer  znate da je stvarna krivnja za uništavanje Varaždina zalijepljena na razne političke plakate, na kojima je i vaše, i lica vaših političkih partnera i suučesnika u stvaranju tragične štete koju ste nanijeli Varaždincima ?

Očito jer, DA, i vi ste krivi kao i vaša stranka i ne možete se izvući od odgovornosti. Imate li bar malo srama i želje za ispriku Varaždincima? U ovoj pljački stoljeća aktivno je sudjelovala vaša stranka kao držač ljestvi njezinim kreatorima iz HNS -a gospodina Čačića. Svi Varaždinci znaju tko je pisao lažne kaznene prijave, svi znamo tko je oštetio Varaždin i njegove građane.

Takvima poput vas, koji politiku gledaju kao osobni interes,  nije mjesto niti u Gradskom vijeću, niti za kormilom Grada. Biti za kormilom grada, za razliku od vas, nama ne znači vladati već služiti ljudima i odgovorno upravljati gradskom imovinom. Mi to, za razliku od vas , dobro znamo jer smo kroz privatne poduzetničke projekte to dokazali i svakodnevno dokazujemo. Gradonačelnik Davor Patafta, ali niti jedan naš budući gradski vijećnik neće raditi za plaću, nje se odričemo u korist grada i njegovih stanovnika.

Ovo su teška vremena u kojima trebamo jake i sposobne ljude, ljude koji znaju i istinski rade za Varaždinke i Varaždince . Varaždin ne treba manekene ni političare koji misle, poput vas ali i mnogih drugih kandidata, samo na udobnost gradonačelničke fotelje i privilegije koje politički položaj donosi. Naš je cilj Varaždin napraviti najpoželjnijim mjestom za život u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe, gradom s jakim gospodarstvom, gradom sretnih ljudi s najvećim socijalnim pravima.

To je smisao politike s ljudskim licem gospodine Bosilj, to je politika Davora Patafte i naše liste. Vi ste jedan od kočničara i uništavatelja grada- upravo vi - Neven Bosilj i njegova besmislena politika. Toga je dosta, vi ste beskorisni eksperiment Radimira Čačića i jatak Gorana Habuša. Vi ste industrija laži i bezidejnog varanja ljudi, kreatori nazadovanja.

Mi Varaždincima nudimo promjenu koju, kao ostvareni ljudi, znamo provesti za razliku od onih koji nude nove eksperimente. Mi znamo, za razliku od vas, kako Varaždin povući naprijed, kako stvoriti uvjete da Varaždinci s ponosom govore- ovo je moj Varaždin, bolji grad.