Reagiranje Davora Patafte, gradskog vijećnika i poduzetnika na članak o raskidanju ugovora

Napisao/la: Varaždinske vijesti -

Na članak koji smo danas obajvili, a pod nazivom "Raskidaju se ugovori s Pataftom i Pripuzom!?" Davor Patafta, gradski vijećnik i poduzetnik poslao je reagiranje koje prenosimo u cijelosti:

"Prije svega sukladno profesionalnom novinarstvu mogli ste uopće pitati i druge strane čije slike i prezimena objavljujete da li oni imaju veze s tim. Nadalje, kao ozbiljan novinar mogli ste provjeriti u sudskom registru da nisam niti uprava tvrtke na koju se odnosi predmetni ugovor, a niti u vlasničkoj strukturi već više od 5-6 godina. Ujedno, o stvarima o kojima pišete javno sam više puta govorio i sa istima ste bili upoznati no bez obzira na to danas ste javno objavili neistinite podatke i povezujete mene i moje ime i moju sliku ili Ligu za Varaždin s nečim što nije na taj način u vezi kako ste prezentirali da bi se sa mnom nekakvi ugovori raskidali. Vi znate da ste i Vi u prošlosti potpisivali neke ugovore s kojima možda danas više nemate veze. Činjenica da sam ja potpisao nekakve ugovore prije deset godina u ime pravne osobe VIS kao tadašnji član uprave nema nikakve veze s ovim kontekstom u koji ste danas mene osobno stavili. Nažalost, zbog takvih lažnih objava bit ću prisiljen protiv Vas pred sudom pokrenuti odgovarajuće postupke.

U odnosu na temu o kojoj pišete i s obzirom da danas obnašam funkciju Gradskog vijećnika u Gradskom vijeću Grada Varaždina te funkciju potpredsjednika Gradskog vijeća, smatram da se određena problematika oko rješavanja problema baliranog otpada rješava diletantski. Kao što znate, isto sam Vam rekao i prije više od godinu dana o čemu ste pisali u Varaždinskim vijestima. Protekom godinu dana vidi se da na rješavanju problema baliranog otpada nije napravljeno gotovo ništa. 

Dodatno, kao vijećnik u Gradskom vijeću Grada Varaždina, mogu reći također da je neodgovorno i nenormalno da su vijećnici danas, 18.2.2019.g. u 13.38 sati, dobili poziv na e-mail poruku da će sjednica Gradskog vijeća biti sutra (19.2.2019.) u 15.00 sati na kojoj bi se trebalo raspravljati i odlučivati o problematici baliranog otpada u Brezju, ugovorima, kompleksnim sudskim sporovima vrijednosti preko 200 milijuna kuna iako su o tome obavješteni samo 24 h prije održavanja iste.

S poštovanjem
Davor Patafta"

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.