Razvojna agencija Sjever i LAG Sjeverozapad organiziraju radionicu za Mjeru 6 Foto: LAG Sjeverozapad

Razvojna agencija Sjever i LAG Sjeverozapad organiziraju radionicu za Mjeru 6

Varaždinske vijesti | 25.8.2021. u 08:14h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Razvojna agencija Sjever DAN i Lokalna akcijska grupa Sjeverozapad organiziraju informativnu radionicu vezanu uz natječaje za Mjeru 6 - Potpora mladim poljoprivrednicima (Mjera 6.1.1.) i Potpora malim poljoprivrednim gospodarstvima (Mjera 6.3.1.).

Radionica će biti održana u utorak, 31. kolovoza, u Studentskom klubu Studentskog doma u Varaždinu, od 13.30 do 14.30 sati.

- Uvjeti i kriteriji za nove natječaje za Mjeru 6 iz Programa ruralnog razvoja bitno su drugačiji od dosadašnjih, stoga pozivamo poljoprivrednike da se na ovoj radionici bolje informiraju o uvjetima koje će morati zadovoljiti kako bi mogli konkurirati na natječajima za ovaj tip operacije - naglasio je mr. sc. Emil Tkalec, LEADER menadžer u LAG-u Sjeverozapad.

Potencijalni prijavitelji na natječaj za Mjeru 6.1.1. na radionici će dobiti informacije vezane uz prihvatljivost korisnika i aktivnosti, odnosno, troškova, potrebnu dokumentaciju za prijavu projekta, kriterije za rangiranje projekata, te uz postupak dodjele potpore.

Mladi poljoprivrednici mogu na natječaju za Mjeru 6.1.1. ostvariti po projektu potporu od 50 tisuća eura u kunskoj protuvrijednosti i to 100 posto od prihvatljivih aktivnosti, a mala poljoprivredna gospodarstva na natječaju za Mjeru 6.3.1. potporu od 15 tisuća eura u kunskoj protuvrijednosti.

Radionica je besplatna, a provodi se u okviru projekta TUTOR - rasT podUzeTništva krOz infoRmiranje kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Zbog epidemioloških mjera ograničen je broj sudionika na radionici, stoga organizatori mole da sudionici svoj dolazak prijave na adresu elektronske pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj telefona 042/213 700.