RAZGOVOR: Ravnatelj topličke Specijalne bolnice Denis Kovačić o stanju u kojem se bolnica nalazi

| 21.5.2018. u 17:50h | Objavljeno u Aktualno

Osim što su zbog velike količine oborina protekli ponedjeljak poplavljene ceste na području grada Varaždinske Toplice, poplavljeni su i prostori Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju. Premda je nakon par dana stanje u bolnici vraćeno u normalu, ravnatelj Denis Kovačić kaže da se šteta prouzročena poplavom još uvijek utvrđuje.

Najviše stradale Terme

Podsjetimo, podaci Državnog hidrometeorološkog zavoda pokazuju da je varaždinska meteorološka postaja toga dana u pijepodnevnim satima izmjerila da je u Varaždinu palo oko 20 litara kiše po kvadratnom metru. To je, naime, najbliža postaja Varaždinskim Toplicama no zbog odraza na radaru može se zaključiti da je u samim Varaždinskim Toplicama palo i više od toga.
Kako pojašnjava ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju, Terme su kao objekt najniže pa se sva voda s okolnih područja slila ondje, zbog čega je taj objekt naviše stradao.

Poplavljen je bio cijeli podrumski prostor gdje se inače obavlja fizikalna terapija, odnosno elektroterapija i radna terapija te najvećim dijelom i prostor rendgen dijagnostike. Najviše je štete nastalo na zidovima, podu i namještaju, dok aparati srećom nisu oštećeni. Voda je nadirala sa svih strana, iz zidova i odvoda, a veća je šteta spriječena zahvaljujući djelatnicima bolnice koji su brzo reagirali.

- Intervenirali su na najbolji mogući način, na vrijeme sklonili sve aparate, iskopčali sve, te nije bilo većih problema. Ipak, prostor je i dalje vlažan unatoč tome što je voda ispumpana i prostor osušen - rekao je ravnatelj.

Zbog poplavljenog terapijskog prostora, morale su biti odgođene i neke terapije.
- Terapije se nisu obavljale za ambulantne pacijente, no bolnički su pacijenti normalno obavljali terapije na odjelu bez obzira na poplavu - naveo je Kovačić.

Kaže da je potrebno razmišljati o izradi plana prevencije kako se ponovno ne bi dogodilo nešto slično.

- Sa strukom treba vidjeti na koji bi se način napravio preventivni plan. Treba poraditi na sustavu odvodnje, a o tome moramo sjesti s predstavnicima Grada i nadležnim institucijama kao što su Županijska uprava za ceste i Hrvatske vode i vidjeti što se može napraviti da se spriječi ponavljanje incidenta - rekao je.

Što o svemu kaže ravnatelj bolnice Denis Kovačić čitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci