Ravnatelj ZJZ podnio prijavu policiji zbog nestanka originalnih nalaza iz kartona pacijentica!

vv | 18.9.2020. u 15:37h | Objavljeno u Aktualno

Budući da je psihijatar, koji je prozvan za seksualno zlostavljanje od njegove bivše partnerice i majke zajedničkog djeteta, usporedno s radom u varaždinskoj Općoj bolnici, do 2015. honorarno radio i u savjetovalištu Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije, i potonja je institucija provela ovih dana unutarnji nadzor, kao što to radi bolnica jer nema nikakvih zaprimljenih pritužbi na rad prozvanog doktora.

Naime, nakon što je voditeljica Djelatnosti za promicanje zdravlja i javnozdravstvenu medicinu ZJZ primjetila da nema određene dokumentacije, Komisiju za unutarnji nadzor ZJZ provela je nadzor. Tijekom nadzora utvrđeno je da uistinu nedostaju originalna dokumentacija, odnosno originalni nalazi pacijentica iz njihovih kartona, ali postoje njihove preslike. Riječ je o originalnim nalazima tri pacijentice, koje su dolazile u savjetovalište Zavoda do 2015. godine.

Komisiju za unutarnji nadzor ZJZ dostavila je o tome pismeni izvještaj Marinu Bosilju, ravnatelju  Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije, koji će taj izvještaj dati na Stručno vijeće ZJZ, koje i ustrojava spomenuto nadzorno tijelo.

No, neovisno o tome, ravnatelj je već danas podnio prijavu policiji u kojoj je naveo da nedostaje originalna dokumentacija pacijentica te da postupe prema svojoj zakonskoj obvezi. (više u tjedniku)