Ravnatelj Osnovne škole Mursko Središće demantirao objavu neistinite informacije o nasilju u ustanovi

Varaždinske vijesti | 11.5.2023. u 13:01h | Objavljeno u Aktualno

Zbog sinoćnje objave neistinite informacije, na portalu jedne međimurske udruge, da je u Osnovnoj školi Mursko Središće došlo do vršnjačkog nasilja te prozivanja obrazovne ustanove i Međimurske županije zbog zataškavanja, danas je javnosti na konferenciji za medije rasvijetljen slučaj.

„Reagirao sam odmah po večernjoj objavi, informirao se, te pozvao ravnatelja da vam se danas obrati kako bismo javnosti dali vjerodostojnu informaciju“, rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec u uvodu u temu.

Ravnatelj Osnovne škole Mursko Središće Elvis Šarić demantirao je podatke objavljene u uznemirujućoj, netočnoj objavi navodeći da se učenik u jednom trenutku obratio učiteljici tijekom nastave, požalivši se ga živciraju vršnjakinje iz susjedstva, te pokazavši fotografiju u mobitelu na kojoj je bilo oružje.

Stručne službe ustanove upoznale su policiju i djelatnike Centra za socijalni rad o razgovoru učiteljice i učenika:

„Dakle, nije bilo nikakvog vršnjačkog nasilja, niti je u školu uneseno bilo kakvo oružje. Imamo dobru suradnju s policijom, Gradom i Međimurskom županijom te oštro osuđujem zlonamjernost objavljivača te odbacujem insinuacije iz teksta da bilo što po nalogu Županije zataškavamo“, rekao je ravnatelj te apelirao na novinare da budu odgovorni pri objavama zbog iznimne osjetljivosti javnosti u svjetlu tragedije u beogradskoj školi.

Novinarima se obratila i pročelnica za obrazovanje, kulturu i sport Nives Kolarić Strah naglasivši da su u svim međimurskim osnovnim školama, zbog tragedije u Beogradu, stručne službe organizirale razgovore s djecom potaknuvši ih na suradnju i povjerenje prema nastavnicima.