Ravnatelj OB Varaždin Nenad Kudelić stavio mandat na raspolaganje

Varaždinske vijesti | 14.6.2021. u 12:47h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Povodom današnje izvanredne konferencije za medije koju je sazvao župan Stričak, a vezano za nedostatak novca za isplatu plaća djelatnicima te prozivke da je ravnatelj otišao na godišnji , reagirali su iz Opće bolnice Varaždin.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

- Tijekom današnjeg prijepodneva u Općoj bolnici Varaždin ravnatelj prim.dr.sc. Nenad Kudelić, dr.med. održao je jutarnji sastanak sa svojim suradnicima, nekoliko radnih sastanaka u Upravi bolnice te u trenutku objave ovog priopćenja obavlja operativni zahvat.

Opća bolnica Varaždin posljednjih osam mjeseci zbog bitno promijenjenih uvjeta poslovanja, uzrokovanih epidemijom bolesti COVID 19, u prihodovnoj strani ostvaruje nedostatna sredstva za svoje poslovanje te tako između ostaloga i za isplatu plaća.

Zbog takve situacije Opća bolnica Varaždin obvezna je mjesečno obavještavati Osnivača o nedostatku sredstava. Također uobičajeno uz podršku Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje ostvaruje potrebna sredstva za redovnu isplatu plaća, a što očekujemo i sa sutrašnjim danom 15.06.2021. godine.

Ovim putem ravnatelj prim.dr.sc. Nenad Kudelić, dr.med. obavještava da je njegov mandat na raspolaganju županijskoj vlasti, a što on smatra svojom obvezom nakon promjena koje su nastupile - napisano je u priopćenju.

Označeno u