Rauš: Tvrdi se da na aerodromu nema niti ptica, a našim nebom lete i Baltičke pčele Foto: VV arhiva

Rauš: Tvrdi se da na aerodromu nema niti ptica, a našim nebom lete i Baltičke pčele

| 18.6.2018. u 19:27h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Tijekom ovog tjedna konačno bi se trebao održati sastanak predstavnika Grada Varaždina i novih vlasnika tvrtke Diamond Aircraft Industries (DAI), čija pak tvrtka-kćer Diamond Aviation Center (DAC) ima u zakupu varaždinski aerodrom do 2021., sukladno petogodišnjem ugovoru, a već je bila njegov zakupac od 2003. do 2008. godine.

Konačno dogovor?

Austrijski DAI je krajem prošle godine preuzela kineska tvrtka Wanfeng Aviation Industry, a sastanak novih vlasnika DAI-ja s predstavnicima Grada trebao se održati početkom ožujka, no tada je odgođen zbog vremenskih neprilika i rokova.

- Nadam se da će sada konačno doći do tog sastanaka, koji je potvrđen. Nadamo da će vremenski uvjeti, ali i sve ostale okolnosti biti dobri te da neće doći samo do sastanka, već da će biti i uspješan – rekao nam je uoči dolaska novih vlasnika Rajko Rauš, direktor DAC-a.

Ukoliko se sastanak održi, s mrtve točke će se pokrenuti komunikacija i odnosi Grada Varaždina i DAC-a, odnosno kineskih investitora, a time i najavljeni projekt obnove aerodroma.

- Komunikacija s Gradom je gotovo potpuno zastala. Svi nas samo upućuju na dogradonačelnika, iako o aerodromu u javnosti i na Gradskom vijeću najviše govori gradonačelnik i to, nažalost, na način za koji smatram da nije primjeren. Gradonačelnik bi trebao raditi u interesu svih građana i jednako prema svim potencijalnim investitorima, a nama se čini
da se neki favoriziraju, a drugi guraju sa strane - kaže Rauš.

Međutim, nada se da je to “prošla retorika”, koja će se promijeniti već prilikom ovotjednog sastanka, nakon kojeg bi trebala prestati bespotrebno prozivanja novog vlasnika Diamonda, kao što se ranije prozivalo i tadašnji njegov vlasnik, tim više što DAC ima projekt u koji želi investirati.

- Da nije tako, ne bi se ni javljali na natječaj o zakupu - napominje Rauš.

                                Opširnije pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...