Raspisana dva natječaja za prijavu projekta usmjerenih mladima

V.V. | 13.7.2017. u 20:20h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku tijekom srpnja objavilo je dva natječaja usmjerena na financiranje projekata koji doprinose podizanju kvalitete života i socijalnoj uključenosti mladih.

Prvi je poziv Podrška programima usmjerenim mladima, a drugi Poziv za prijavu projekata usmjerenih mladima za financijsku potporu iz raspoloživih sredstava dijela prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna za 2017. godinu.

Uključiti mlade

Prihvatljivi prijavitelji u navedenim natječajima su udruge, savez, zajednica, mreža, koordinacija ili drugi oblik udruživanja udruga te jedinice lokalne i regionalne samouprave ukoliko projekt prijavljuju u partnerstvu s najmanje jednom udrugom mladih i za mlade i/ili savezom udruga.

Aktivnosti dozvoljene za financiranje bespovratnim sredstvima ovise o natječaju, a pretežno se odnose na sadržaje vezane uz kvalitetno provođenje slobodnog vremena mladih, povećanje njihove informiranost, aktivnosti prevencije nasilja među mladima, unaprjeđenje razvoja socijalnih vještina i kompetencija koje pridonose konkurentnosti na tržištu rada i socijalnom uključivanju te aktivno sudjelovanje mladih u društvu. Moguće je prijaviti i projektne aktivnosti usmjerene na educiranje mladih o političkim procesima.

Potiču se projekti osmišljeni u suradnji udruga mladih i za mlade te projekti usmjereni rješavanju konkretnih društvenih/lokalnih problema kroz aktivističko i volontersko djelovanje.

Cilj projektnih aktivnosti je uključiti mlade u život lokalne zajednice i u proces donošenje odluka na lokalnoj razini.

Iz Grada Ivanca nude pomoć oko prijave.

Pomoć u razradi

- Što se tiče detaljnijih uvjeta natječaja, prihvatljivosti troškova, rokova, intenziteta potpore, financiranja i načina prijave pozivamo sve zainteresirane udruge mladih da se za više informacija obrate certificiranim konzultantima Projektnog ureda Grada Ivanca za EU fondove kako bi im oni pomogli u razradi i oblikovanju njihove projektne ideje te u pisanju i podnošenju projektne prijave - poručili su.

Podsjećaju da se Projektnom uredu možete javiti na e - mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Pismeni upit možete poslati i putem online kontaktne forme dostupne na naslovnici weba Grada Ivanca, a više informacija možete dobiti i na telefon 042/645-484 ili osobno na adresi Trg hrvatskih ivanovaca 10, radnim danom od 7-15 sati.

Označeno u