Radimir Čačić sa suradnicima obišao Martijanec i Ludbreg te dao podršku kandidatima na predstojećim izborima

VV | 28.3.2021. u 16:33h | Objavljeno u Aktualno

Predsjednik Reformista, župan Varaždinske županije, Radimir Čačić, zajedno s predsjednicom ŽO Reformista i saborskom zastupnicom, Natalijom Martinčević, ovih je dana obišao općinu Martijanec i grad Ludbreg. Čačić je u Martijancudao podršku za predstojeće izbore kandidatu Reformista, Branimiru Nađu. Obilazak je započeo posjetom obiteljskom obrtu ''Orhideja'' koji posluje preko 30 godina. Varaždinska županija kontinuirano potiče razvoj obrtništva kroz brojne projekte i programe.

Obilazak Martijanca nastavljen je u OŠ Martijanec gdje traje rekonstrukcija škole, investicija koju Varaždinska županija sufinancira sa 75 posto iznosa.  Župan Čačić obišao je i pčelarstvo Namjesnik, jedne od najvećih proizvođača meda i proizvoda od meda u Hrvatskoj, a sudjeluju u vrlo uspješnom županijskom projektu ''Kuće za odmor s pričom''.

Obilazak je nastavljen susretom s članovima Športsko-rekreacijske udruge Sudovčina, a susreo se i sa Udrugom umirovljenika i starijih osoba Martijanec.

Radimir Čačić u Ludbregu je svojim dolaskom dao snažnu podršku kandidatu Reformista na predstojećim izborima, Krešimiru Horvatu. Kako je Krešimir Horvat naglasio, njegov program snažno je usmjeren na razvoj gospodarstva i turizma. Zajedno s županom Čačićem i suradnicima obišao je obrt ''Vinko'', odnosno plantažu malina, borovnica i kupina. Nakon toga, nastavili su obilazak posjetom Zadrugi proizvođača cvijeća ''Varaždinski cvijet'' gdje su posjetili novi sabirni centar. Župan je obilazak Ludbrega nastavio posjetom tvornica Nikea i Elmag, a obilazak ludbreških poduzetnika, gospodarstvenika i obrtnika završio je posjetom OPG-u Brunčić koji se bavi proizvodnjom vina, ali i turističkom djelatnošću.

U razgovoru s županom i kandidatima, svi poduzetnici i udruge istaknuli su zadovoljstvo programima i projektima koje je županija provela.

Varaždinska županija prva je i jedina koja je smanjila plaće zaposlenicima za 20 % na tri mjeseca.Time je osiguran fond iz kojeg je pomoć dobilo 576 obrtnika s tri do pet tisuća kuna u prvom valu pandemije. Županija je jedina u Hrvatskoj osnovala tri garancijska fonda - za poljoprivrednike, prerađivačku industriju  i za poduzetnike. Ovih dana izašle su i mjere potpore u turizmu gdje je osigurano visokih milijun kuna, a kreditiraju se i mali i srednji poduzetnici, za što je osigurano 2,8 milijuna kuna. Također, osigurano je 300 tisuća kuna potpore  turističkim agencijama i pomoćnim djelatnostima u  izvođačkim umjetnostima.

Galerija slika