Grad Varaždin gasi tvrtku koju vodi nekadašnji SDP-ov zamjenik župana Alen Kišić

IHR/Varaždinske vijesti | 5.7.2021. u 19:00h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

- Točna je informacija da će se Centar kompetencija za obnovljive izvore energije (CKOIE) ugasiti - potvrdili su nam u Gradu Varaždinu informacije koje su se u varaždinskoj javnosti mogle čuti posljednjih dana.

Riječ je o gradskoj tvrtki čiji je direktor početkom 2018. godine postao Alen Kišić, SDP-ov zamjenik župana u mandatu HNS-ovog Predraga Štromara i glavni protukandidat Ivanu Čehoku na izborima za varaždinskog gradonačelnika prije četiri godine.

Na izborima je izgubio, a na funkciju direktora imenovao ga je novi Nadzorni odbor tvrtke, bez javnog natječaja, što je pobudilo sumnje oko njegovog zapošljavanja.

U Gradu Varaždinu kažu kako je to u skladu s racionalizacijom u Gradu i gradskim tvrtkama, što su i najavljivali tijekom kampanje.

No tvrtku gase i zato što ionako većinu svojih prihoda ostvaruje na tržištu, a CKOIE se, unatoč tome što je gradska tvrtka, uspjela dokazati na tržištu i pokazati kao jedna od vodećih u državi radeći za INU, Američko veleposlanstvo, Podravku, Solvis i HEP.

Više o ovoj temi čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...