Ilustracija Foto: Krešimir Đurić

PU varaždinska: Zabilježen porast broja kršitelja kućnih mjera zaraženih koronavirusom

VV | 23.11.2020. u 10:23h | Objavljeno u Aktualno

U proteklom razdoblju, a posebno ovog vikenda, na području Policijske uprave varaždinske zabilježeno je više kršenja izrečenih mjera COVIDliječenje u kući i to na način da su osobe pristupile u stanicu za tehnički pregled radi registracije vozila, došle u trgovinu po namirnice, organizirale feštu u vikend kući ili pokušale prijeći državnu granicu radi odlaska na rad u inozemstvu.

- Skrećemo pozornost građanima kojima su izrečene takve mjere da budu odgovorni prema sebi i drugim osobama te da poštuju mjere izrečene od nadležnih epidemioloških službi u cilju sprječavanja širenja pandemije koronavirusa. Napominjemo kako će se protiv svih navedenih osoba, podnijeti kaznene prijave za kazneno djelo Širenje i prenošenje zarazne bolesti iz članka 180. Kaznenog zakona - javili su iz PU varaždinske.

Također napominju da su sve osobe kojima je izrečena jedna od mjera od strane epidemiologa - samoizolacija ili liječenje u kući, evidentirane te su kao takve vidljive prilikom traženja bilo koje usluge u državnim ili javnim ustanovama.