PU međimurska provodit će akcije nadzora brzine i alkohola, evo kada

vv | 5.8.2022. u 12:39h | Objavljeno u Aktualno

Najava operativne akcije "Alkohol"

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec će tijekom noći sa 6. na 7. kolovoza u vremenu od 21 do 3 sata ujutro provodit će operativnu akciju "Alkohol".
 
Aktivnosti akcije usmjerit će se na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, nepropisnom i/ili neprilagođenom brzinom, na nadzor korištenja mobitela sigurnosnog pojasa i mobilnih uređaja za vrijeme vožnje te ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama.

Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji navedenih prometnih prekršaja.

Najava akcije "Nadzor brzine"

U razdoblju od 8. do 14. kolovoza, sve policijske postaje na području Policijske uprave međimurske će kroz redovnu službu pojačano provoditi nadzor brzine kretanja vozila i operativnu akciju "Nadzor brzine“.

Ova akcija usklađena je s akcijama Europske unije za 2022. godinu, a sukladno navedenom terminu provodi se na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj.

Nadalje, 9. kolovoza 2022. godine sve policijske postaje provesti će ciljanu akciju "Nadzor brzine" u vremenu od 12 do 18  sati. Policijska uprava međimurska ovu akciju provodit će u suradnji s Policijskom upravom Koprivničko-križevačkom, obavještavaju iz PU međimurske.

Akcija "Nadzor brzine" usmjerit će se na:

- suzbijanje prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina,
- suzbijanje grubog kršenja prometne discipline (bezobzirno ponašanje sudionika u prometu).