Ptiček uzimao 90 posto od lažnih računa, koje je Ekofrut slao Parkovima

| 28.1.2019. u 16:55h | Objavljeno u Aktualno

Miljenko Ptiček, bivši direktor varaždinskih Parkova, broji dane na slobodi. Naime, dvije godine nakon što ga je varaždinski Županijski sud proglasio krivim po pet od 11 točaka optužnice te ga nepravomoćno osudio na godinu i deset mjeseci zatvora, Vrhovni sud RH je izrekao pravomoćnu presudu kojom je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine, pri čemu mu se u to uračunava vrijeme provedeno u istražnom zatvoru od 23. prosinca 2010. do 14. travnja 2011. godine.

Vrhovni sud RH pravomoćnu je presudu donio nakon što je žalbe okrivljenog i državnog odvjetnika djelomice prihvatio, a prvostupanjsku presudu djelomice potvrdio, djelomice ukinuo te djelomice preinačio, pri čemu je jedan od sudaca dao izdvojeno mišljenje. Prvostupanjska presuda je potvrđena, a žalba državnog odvjetnika odbijena u vezi točaka 2., 3. i 4. izreke presude po kojima je oslobođen.

Tako je Ptiček oslobođen optužbe da je zadržao za sebe 89.279,98 kuna, koje mu je na njegovo traženje dao direktor Ekofruta, nakon što je Mercator-H platio Kocijanu neobavljene radove, od kojih je 90 posto išlo Ptičeku. Oslobođen je i od optužbe da je uzeo 61.470 kn, odnosno 90 posto iznosa koji je„Univerzal, platio „Ekofrut“ za radove čišćenja i uređenja gospodarskog dvorišta, koje uopće nije obavio, kao i da je uzeo 20.880,00 kuna, odnosno 90 posto umanjeno za PDV, koje je Kocijan naplatio društvu „Palma“ prema Ptičekovoj uputi.

                           O ovoj temi više čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...