Prva gimnazija od danas online, u Drugoj gimnaziji prelaze na B model nastave Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Prva gimnazija od danas online, u Drugoj gimnaziji prelaze na B model nastave

VV | 20.1.2022. u 08:37h | Objavljeno u Aktualno

Zbog trenutne epidemiološke situacije učenici Prve gimnazije Varaždin od danas imaju online nastavu.

- U Prvoj gimnaziji Varaždin 34 % učenika nastavu sluša online, a u obradi su još neki razredi, dok 8 % nastavnika ne može raditi u školi. Zbog toga do 28. siječnja prelazimo na model C (online) u nadi da ćemo se 31. siječnja normalno vratiti u školu, kad se situacija malo smiri - objavljeno je na stranicama Prve gimnazije Varaždin.

gimnazija8.jpg

I dok učenici Prve gimnazije Varaždin nastavu od danas imaju online, dio učenika Druge gimnazije Varaždin od ponedjeljka će također nastavu imati online.

 - S obzirom na iznimno lošu epidemiološku situaciju u školama s tendencijom svakodnevnog rasta zaraze među učenicima i djelatnicima, Druga gimnazija Varaždin kreće u organizacijsku promjenu modela izvođenja nastave prema modelu B (kombinirani oblik nastave, djelomično u školi i djelomično online). S današnjim danom 25 % ukupnog broja učenika Druge gimnazije već se nalazi izvan odgojno-obrazovnog procesa u školi iz razloga zaraze Covidom i/ili izrečenih mjera samoizolacije te zbog upućivanja učenika na online nastavu zbog povećanog broja zaraženih učenika u pojedinim razredima. Iz razloga sprečavanja odnosno umanjenja žarišta omikrona u razredima te u svrhu prevencije i očuvanja zdravlja u školi, Druga gimnazija je izradila plan organizacije rada škole za period od 24. siječnja do 18. veljače ove godine - oglasila se ravnateljica Druge gimnazije Varaždin Zdravka Grđan. 

IMG_20200203_102106.jpg

Tako će učenici završnih razreda nastavu pratiti u školi, a prvog, drugog i trećeg razreda kombinirano će se izmjenjivati na nastavi u školi i na nastavi na daljinu.

- Na ovaj način u naredna četiri tjedna osigurat ćemo nastavu za sve maturante u školi, što je od iznimne važnosti s obzirom na njihove zadaće i obaveze u četvrtom razredu te skoru probnu državnu maturu u ožujku kao i pravu državnu maturu. Ostali razredi izmjenjivati će se na nastavi u školi i na online nastavi ovisno o tjednu. Zadržavamo otvorenost i rad u školi uz 50 % svakodnevnog smanjenja broja učenika u školi što je preventivna mjera uz nastavak provođenja epidemioloških mjera - kaže ravnateljica Druge gimnazije i najavljuje kako će školska natjecanja koja počinju 25. siječnja provoditi prema planu u školi. 

- Zahvaljujući organizaciji prema modelu B osigurat ćemo veću razinu zdravstvene sigurnosti. Kvaliteta i učinkovitost učenja i poučavanja je prioritet uz pretpostavku zdravih učenika i djelatnika - kaže Grđan. 

Varaždinska županija kao osnivač Druge gimnazije Varaždin izdala je suglasnost na prijedlog ustanove o promjeni modela izvođenja nastave za period od 24. siječnja do 18. veljače, a Odluku o promjeni modela nastave odobrio je i Stožer civilne zaštite Grada Varaždina.

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci